Nieuws uit de natuur

Regelmatig lopen we onder dit bord door en iedere keer verdraaien we bijna onze nek om te lezen wat er nu weer op staat. Het bord hangt op het centraal station van Utrecht maar heeft niets te maken met de treindienstregeling of een ander ‘spoorachtig’ iets. Het is onderdeel van het project ‘Kunst in het Stationsgebied’ en het is bedacht door de Britse kunstenaar Marvus Coates. Het staat geboekt als Arrivals / Departures.

Op een informatiebordje staat aangegeven dat de kunstenaar met deze teksten de natuur wil verbinden met de stedelijke omgeving. Sinds juni 2016 wordt er elke dag een nieuwe update uit de natuur op het bord geplaatst. De teksten hierop relativeren de drukte en de haast om je trein te halen en moeten je bewust maken van de jaargetijden. Nu, dat is toch mooi gezegd!

Eigenlijk was het de bedoeling dat dit bord maar één jaar zou hangen maar het is er nog steeds. Tjonge, en dan maar iedere dag, maand in maand uit, jaar in jaar uit een natuurfeitje of gebeurtenis uit de natuur uit je mouw te moeten schudden…..Of zouden ze dezelfde teksten toch wel vaker gebruiken?

Gisteren waren de duinstinkzwam en de duinveldridder aan de beurt. Nooit van deze namen gehoord maar het blijkt hier om paddenstoelen te gaan en dan niet om exemplaren die je in een herfstbos kunt vinden maar op het strand en in de duinen, waar ze veelal op dode wortels van het helmgras groeien.

Nu hebben we familie die aan het strand woont. Ik ben benieuwd of we hen een dezer dagen met hun neus in het duinzand aan zullen treffen, op zoek naar deze bijzondere paddenstoelen!

2 gedachten over “Nieuws uit de natuur

  1. Dus we moeten even met zijn allen naar de kust om ze te zien? Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze paddenstoelen nooit gezien heb aan de kust maar waarschijnlijk herkende ik ze niet.

    • Had zelf ook nog nooit van paddenstoelen gehoord die het ‘doen’ in de duinen of aan het strand.
      Als ik een paddenstoel was, zou ik daar trouwens ook wel willen groeien!😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.