Mooi bedekt

Deze slinger met z’n mooie bloemen bedekt hier een afvalhoop bij onze moestuin. Niet gezaaid maar volgens mij gewoon aan komen waaien.

Ik dacht eerst dat het om een haagwinde ging, het zogenaamde pispotje, maar die is volgens mij wit. Nu had de zoete aardappel die we pas geleden hebben gerooid ook van die winde-achtige bloemetjes. Zou die slinger op de afvalhoop misschien daar vandaan komen? Als ik de foto’s naast elkaar leg, dan lijkt het blad trouwens wel wat verschillend.

Nog even en dan zijn die bloemen alweer verleden tijd. Het weer verandert snel nu. Zo kregen we van vrienden een foto doorgestuurd van de eerste sneeuw die afgelopen vrijdag de omgeving bij les Estables bedekte, een dorpje in de buurt van de Mézenc.

Dat laagje sneeuw heeft het trouwens maar een dagje volgehouden maar ik denk dat als we een maandje verder zijn, we vanuit het raam kunnen zien dat de top van de Mont Mézenc weer een witte muts op heeft.

3 gedachten over “Mooi bedekt

    • Volgens mij heb je gelijk, Paul! De bloemen en ook de blaadjes lijken er wel heel veel op. Deze klimmende winde heeft alleen geen zin gehad in klimmen maar hield het bij kruipen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.