Théron in wording

Hoe was het ook alweer………..

Heel vaak krijgen we de vraag of we nog foto’s hebben van het allereerste begin. Het blijft toch moeilijk in te schatten hoe de panden er destijds uitzagen en hoe ze langzaamaan, beetje bij beetje, veranderden in huizen waar het nu goed toeven is. We zijn in het fotoarchief gedoken en hebben wat exemplaren van het begin gevonden. Jammer genoeg nog niet allemaal uit het digitale tijdperk dus sommige foto’s hebben we gescand, wat je helaas ook wel aan de kwaliteit kunt zien. Maar het geeft toch een leuk beeld van hoe het was en hoe het steeds iedere keer weer wat mooier werd.

Hieronder wat foto’s van het kleine huis. Het huis dat we als eerste hebben aangepakt en waarin we tijdens de beginperiode ook al onze klusvakanties hebben doorgebracht.

Zo zag de voorkant van het kleine huis eruit, nadat we al diverse struiken en torenhoog onkruid hadden weggeknipt om zo überhaupt te kunnen zien dat er een huis stond!

Wat interieur plaatjes van de begane grond nadat we alle troep die daar lag, al verwijderd hadden. Het huis was zeker zo’n 40 jaar onbewoond geweest. Tekst lijkt me verder overbodig……..

Dikke lagen cement werden weg gebikt om te kijken of er mooie stenen onder zitten.

Nieuwe balken voor de tussenvloer.

Dagenlang op de ladder. Hoeveel potten witte verf zijn er wel niet doorheen gegaan.

Het keukenblok staat er maar voor de rest is het nog gewoon kamperen.

Ook het sanitair is al aanwezig; wel zo makkelijk!

Er kan gekookt en gegeten worden.

De zithoek.

Het trappetje naar de overloop en de slaapzolder.

Hieronder wat foto’s van de koeienstal die we na de renovatie van het kleine huis hebben aangepakt. De naam koeienstal hebben we toch maar omgetoverd in het wat aardiger klinkende ‘grote huis’.

Voorkant van de koeienstal met links het restant van de overkapping waar waarschijnlijk vroeger de tractor stond of zo.

Grote hoeveelheden troep vanuit het kleine huis hiernaartoe gesleept. Voorlopig maar verzameld onder de overkapping: rijp voor de stort.

Achterkant van de koeienstal.

In de stal beneden staan de oude ruiven nog. Dit wordt uiteindelijk de slaapkamer!

Nieuwe vloeren en wanden en al een mooie ‘oude’ trap van de hal naar de woonverdieping.

Er kan ‘gebadderd’ worden.

Keuken en eethoek.Als laatste klusproject was de geitenschuur aan de beurt. We hebben de buitenkant al redelijk snel aangepakt omdat die er wel heel erg slecht uitzag maar aan de binnenkant zijn we pas veel later begonnen. Lange tijd hebben we deze schuur ook echt als schuur gebruikt maar we vonden het toch wel een leuk idee dat, als de kinderen, familie of vrienden langs zouden komen, we hen dan ook een eigen slaap- en leefplek konden aanbieden.

De bomen groeiden letterlijk door het dak (nu ja, dak?) naar buiten.

Is de boel nog te redden?

Een te grote klus voor ons maar gelukkig hadden we een hele goede aannemer.

Het begin van een nieuw dak.

Een mooi zonnig terras.

Badkamer en toilet, klaar voor gebruik.

Zicht op de keuken.

Zithoek.

Eethoek en achter de blauwe deur de slaapkamer.