Voor nu even klaar

Herinner je je nog dat kleine blauwe mannetje op die foto van pas geleden, te midden van een grote hoeveelheid takken?

We zijn afgelopen tijd stug doorgegaan en moeten nu toch even laten zien hoe ver we op dit moment zijn. Kijken we naar de ene kant van het beekje, dan zien we daar een mooi opgeruimde helling met diverse houtwallen. Iedere dag kijken we daar met veel plezier en voldoening naar. Nu is het nog een wat kale bedoening maar binnen de kortst mogelijke tijd zal er alweer een groenige waas te zien zijn. Veelal onkruid maar ook gras, varens, wilde kamperfoelie en vast ook wel weer voorzichtig uitlopende bomen! Ach, voordat die weer groot zijn, dat duurt nog wel een tijdje. Wie dan leeft wie dan zorgt!

Wat betreft de andere kant………. We doen maar gewoon net alsof er lekker niets ligt! En mochten we opeens een heftige aanval krijgen van onvermoeide ijver en werklust dan storten we ons weer op deze takkenklus. Of we wachten gewoon tot die aanval weer voorbij is!

10 gedachten over “Voor nu even klaar

 1. Via mijn schoondochter werd ik op dit blog gewezen. Wij zijn afgelopen maandag op onze stek in de Ardeche gearriveerd en constateerden dat we hier nu voor het 50ste jaar komen! De ouders van mijn 2de echtgenoot hadden vroeger een huis nabij Le Cheylard ( nu in handen van zijn broer) en dat sinds de 60tiger jaren. Zoveel overeenkomsten! Zelfs in de naam! Hartelijke groeten ,Annelies en Frank

  • Welkom op ons blog, Frank en andere Annelies! 😊
   Wat leuk dat jullie ook ‘Ardèchegangers’ zijn en dat al zo’n lange tijd. Dat zegt wel wat over ‘ons’ mooie stukje Frankrijk, hè. We wensen jullie weer een hele fijne tijd toe hier. Hartelijke groet van ons.

  • Dat doen we op dit moment ook, hoor. Die stapels hout aan de andere kant van het beekje liggen daar prima zo. In ieder geval ‘for the time being’!

 2. Die houtwallen zien en echt prachtig uit op zo’n overzichtsfoto. Er blijft met een huis in Frankrijk en wat grond er om heen altijd wat te doen. Het fijne hier vind ik dat er niets af moet. ‘Komt nog wel een keer’ zeggen wij dan’.

  • Mooie maar zware klus, zo op die steile helling. Maar jouw motto ‘komt nog wel een keer’, hanteren wij ook, hoor.
   Het hoeft niet allemaal in één dag af! Onze buurmanvriend zei altijd: “het moet niet op werken gaan lijken” en dat zeggen we ook vaak tegen elkaar.

 3. Heb me met veel plezier en interesse eens door de klusposten gelezen van de afgelopen tijd en kan niet anders zeggen dan dat jullie harde werkers zijn die eer mogen hebben en trots kunnen zijn op het vele werk op jullie landgoed wat steeds mooier en mooier wordt door stenen stapelmuren en houtwallen, CHAPEAU!
  Bleef ever langer hangen in jullie “kleine” huis……..en dagdroomde hoe mooi mijn door de jaren heen verzamelde oude aardewerk daar tot zijn recht zou komen 🙂
  Haha…….zo kom ik mijn tijd ook door en het geeft me afleiding waardoor de chronische zenuwpijn door fors rugprobleem iets naar de achtergrond geschoven wordt.

  Bedankt voor het delen en fijn weekeind gewenst,
  Ger

  • Dank je wel voor je complimenten, Ger. Zoals Marthy ook al aangeeft, er blijft altijd wel wat te doen met zo’n huis. Gelukkig doen we dat meest van tijd met veel plezier en zijn we ook blij dat we dat allemaal nog kunnen doen. Gezondheid is een groot goed en daar weet jij helaas alles van, begrijp ik. Sterkte met je gezondheid en blijf maar gewoon lekker meelezen en op deze manier dagdromen in ‘het kleine huis. Voor nu een goed weekend gewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.