Na die flinke regendag van gisteren en vannacht, compleet met onweer en al, is het vandaag tijd om alles even te controleren. Heeft het ergens gelekt, liggen de houtwallen nog op hun plek, heeft het beekje niet eigenzinnig een andere route gekozen, staan alle jonge plantjes nog overeind? Kortom, even op inspectietocht.

Het valt gelukkig allemaal wel mee. Er staat alleen wat water op de tegelvloer van de ‘geitenschuur’ maar daar schrikken we niet zo van. De ‘geitenschuur’ is met één kant in de rotsachtige bergwand gebouwd en op een of andere manier zit er ergens een gaatje. Hebben we te maken met een heftige bui dan stroomt er uit die rots een straal water. Eigenlijk hebben we hier een Hansje Brinker nodig die met z’n vinger dat gaatje dichthoudt! Je weet wel, dat bekende verhaal van dat moedige jongetje dat een ramp wist te voorkomen door een vinger in een lekkende dijk te steken. Overigens, deze Hansje Brinker heeft nooit bestaan, las ik op internet. Ach, het blijft een mooi heldenverhaal.

Terugkomend op dat straaltje water van ons; het loopt gewoon via een gootje, waarin een drainagesysteem ligt, weg maar bij een meer dan gemiddelde plens water, kan er dus wat over de vloer stromen. Ook de wind kan dan de boosdoener zijn. Blaast die vanuit het zuidwesten, dan hebben we soms ook wat water op de vloer. Komt het door de muur heen of via de plantenbak die daar staat of komt het water gewoon onder de deur door? We zijn de boel nog aan het onderzoeken. En in de tussentijd, is het weer even dweilen geblazen!

De plantjes in de tuin staan gewoon overeind alsof er niets aan de hand is geweest en de houtwallen liggen gelukkig ook nog keurig op hun plek. Dat zegt toch wel wat over de kwaliteit van ons noeste vlechtwerk!

In het meest van tijd vriendelijk kabbelende beekje in het dal stroomt nu heel veel water. Veel meer dan we afgelopen maanden hebben gehad. Wel een mooi gezicht zo; we hebben er gewoon wat kleine watervalletjes bij gekregen!

Onderaan deze waterval kunnen we bijna een zwembad gaan maken!