Weer even ‘en route’

Morgenochtend gaan we weer voor een familiebezoekje een paar dagen naar de Corrèze. Trouwe lezers weten dat we dat eigenlijk ieder jaar wel doen. Zodra mijn zus en zwager weer neergestreken zijn op hun Franse stek, krijgen we de kriebels en spreken we wat af. De ene keer komen zij bij ons in de Ardèche en de andere keer verblijven we bij hen in de Corrèze. Nu heeft het door Corona allemaal wat langer geduurd voordat we in de auto konden springen maar……..het kan weer!

Het is wel grappig om te zien hoe mensen heel verschillend omgaan met bezoek in Coronatijd. De een is echt nog heel erg voorzichtig en komt amper buiten de deur en de ander gaat er wat gemakkelijker mee om. Gisteren waren we door vrienden uitgenodigd voor een apéro. Ze hadden daar speciaal een mooie zonnige dag voor uitgezocht zodat we in de tuin konden zitten. Onze vrienden zaten aan de ene kant van de tuin en een paar meter verderop, aan de andere kant van de tuin, stonden voor ons een paar stoelen klaar. De drankjes en hapjes werden op een tafeltje in het midden van de tuin geserveerd en konden we zelf daar vanaf halen. Ach, we moesten iets harder praten maar het was er niet minder gezellig om. Eens kijken hoe we het morgen gaan doen. M’n laconieke zus kennende zal het allemaal wel los lopen, hooguit geen ‘gehug’ dit keer.

Deze oude beduimelde (heerlijk woord!) kaart, door vele meters plakband bij elkaar gehouden, vol met strepen, aantekeningen en omcirkelde plaatsen ligt al klaar. We gaan vroeg op pad, pakken een binnendoor route, drinken ergens koffie, kopen bij de boulangerie een lekker vers croissantje en staan keurig omstreeks lunchtijd op de stoep.

3 gedachten over “Weer even ‘en route’

  1. Alleen al het zien van de Michelinkaart brengt mij in vakantiestemming. De binnenroutekes zijn uiteraard de allermooiste. Wij doen niet liever. Dat wordt een geweldig fijn dagje.

  2. Dat vinden wij nou ook zo leuk. Gewoon een binnendoor route en dan de kaart op schoot. Lekker vroeg gaan rijden zodat je alle tijd hebt. Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.