Koud maar lekker

Zo, de eerste fietskilometers van dit jaar zitten er weer op. Voor de volgers van onze verhalen: we zijn inderdaad overstag gegaan en hebben eind vorig jaar twee mooie E-bikes aangeschaft. Heerlijk hier in de bergen!

Voor vanmorgen werd er een klein zonnetje voorspeld. Dat klonk goed maar bij die weersvoorspelling stond ook dat het die ochtend -4 zou zijn: iets minder goed dus. Warm aangekleed gingen we op pad. We hadden afgesproken om bij vrienden in Empurany een kop koffie te gaan drinken. De weg daarnaartoe is alleen maar dalen. Van 800 meter hoogte naar zo’n 400 meter. Heel makkelijk maar heel koud! Als twee ijsklompjes kwamen we aan en dan smaakt de koffie met een vers bij de bakker gehaald taartje extra lekker. Ontdooid, bijgepraat en voorzien van de nodige ‘brandstof’ zijn we vol goede moed aan de lange stijging, terug naar onze berg begonnen. Bij Lamastre de Dolce Via op en dan via Saint Prix naar les Nonières en door naar Saint Julien Labrousse. Veel verkeer kwamen we niet tegen en al helemaal geen fietsers.

Even tijd voor een pauze op de terugweg. Op de achtergrond zie je Saint Prix liggen.

Bijna thuis zien we wat voorzichtige sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Als je dan je warme huis binnenkomt en bij een snorrende kachel van een kom erwtensoep geniet, is alles weer goed. Morgen geen fietstocht. Ten eerste gaan dan waarschijnlijk onze spieren protesteren na deze veertig kilometer maar ook wordt er voor het weekend meer sneeuw verwacht. Die enkele vlokjes die we onderweg naar beneden zagen komen stelden wel niet zo veel voor maar waarschijnlijk vormen ze wel de voorbode van een dun winters laagje waar we morgen mee wakker zullen worden. In ieder geval hebben we deze rit alvast in de pocket!

8 gedachten over “Koud maar lekker

    • Gisteren toch wel wat spierpijn gehad! Nu ja, dan weet je dat je iets hebt gedaan, zullen we maar zeggen. Tot nu toe hoor ik alleen maar enthousiaste verhalen over het fietsen op de e-bike. Zelfs Ernest, als verstokte racefietser is enthousiast! Je e-bike zal je vast heel goed gaan bevallen, Jeanne!

  1. Mooie rit en die blauwe lucht ziet er heerlijk uit. We waren ook van plan te gaan fietsen dit weekend maar het weerbericht is veranderd en niet ten gunste…

    • We zijn nog steeds blij dat we, door jullie, zulke mooie fietsen hebben aangeschaft! De volgende keer komen we op de fiets een kop koffie halen op jullie stek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.