Zomers marktbezoekje

We zijn gisterochtend weer eens naar de ‘groene’ zaterdagmarkt in Valence geweest. Eigenlijk waren we alleen op zoek naar wat kruidenplantjes voor de moestuin maar zoals gewoonlijk, bleef het daar niet bij. Bij de olijvenkraam ging het al mis. De olijvenvrouw had al snel ingeschat dat we alle soorten lekker vonden en maar moeilijk konden kiezen. Ze liet ons van alles proeven en ja, dan laat je een zakje van dit en een zakje van dat vullen en loop je even later verder met eigenlijk veel meer olijven in je tas dan je van plan was! Vier meloenen voor maar vijf euro; konden we natuurlijk niet laten liggen. Lekkere rode kersen, ook niet te versmaden. Nadat we alles in de auto hadden gelegd, hebben we onszelf getrakteerd op een ‘plat du jour’. Gezellig buiten op een zomers terrasje.

Wel frappant trouwens: op ons terras liep het bedienend personeel zonder mondkapjes rond terwijl op het naastgelegen terras de mensen werden bediend door personeel mèt mondkapjes. Ook op de markt zag je veel verschillen. Onze olijvenvrouw droeg geen mondmasker, de meloenenman weer wel. Het overgrote deel van de marktbezoekers liep ook ‘gemaskerd’ over de markt. We hebben trouwens zelf ook maar ons mondkapje opgehouden. Ha ha, we voelden ons gewoon wat bloot zonder dat ding!

Kratje vol lekkers.

Oh ja, voor die kruidenplantjes gingen we dus eigenlijk naar de markt! Verschillende soorten basilicum, bieslook en salie. Een zoete aardappelplant paste ook nog wel in de mand.

Gistermiddag hebben we gelijk alle plantjes netjes in de moestuin gezet. We hebben wel even in het grote moestuinboek na moeten kijken wat die zoete aardappel nu wel en niet leuk vindt. Eens kijken hoe die het gaat doen bij ons. Vandaag water geven kunnen we misschien wel overslaan; op het moment dat ik dit berichtje schrijf, regent het!

2 gedachten over “Zomers marktbezoekje

 1. Heerlijk tijdverdrijf om op een zonnige dag een Franse lokale markt te bezoeken.
  Ik ken dat of beter gezegt mijn man, bij ons op de markt staat een grote wagen met Griekse lekkere hartigheden,bij thuiskomst moet ik plaats maken in mijn 2e koelkast om alles koel op te bergen, maar lekker is het zeker.
  Die zoete aardappelplant is vast dat harvormige blad in jou korfje.
  Nou ik heb er 2 in manden in voortuintje en die groeien als kool in de volle zon,zal eens kijken of ik ze op foto kan krijgen voor blogpost.
  Lekker hoor om tevens te genieten van een Frans middagmaal op terras(kan er met gezonde jaloerse blik naar kijken)

  En wat die mondkapjes betreft heerst er hier ook enige verwarring,
  Ik lees bij ANWB voor Frankrijk: verplicht(vanaf 11 jaar)in openbaar vervoer, vliegverkeer en zeetransport.Ook in alle openbare gebouwen.Daarnaast kunnen lokale overheden mondkapjes buiten verplicht stellen op drukke plekken.
  Als ik het zo lees is het harstikke duidelijk:-)

  Fijne dag,
  Ger

  • Hoop dat onze rode aardappel, of met een mooi Frans woord, patate douce het ook zo goed gaat doen! En wat betreft de mondkapjes: opzetten op plaatsen waar het verplicht is en waar het niet vereist is, gewoon opzetten als je je daar prettiger bij voelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.