Opstarten

Regen, regen en nog eens regen. Een mooie dag om maar weer eens ons blog op te starten. Haha, je kunt wel zien dat ik vroeger veel gefröbeld heb! 

Als we naar buiten kijken zien we de regen al de hele dag gestaag naar beneden komen. Het is grijs en de overkant van het dal is amper te zien. Hoe anders was het gisteren!

We hebben ‘s ochtends op het terras koffie gedronken, in de tuin kunnen werken, een flink stuk kunnen maaien en drie wassen aan de lijn kunnen drogen. Het wasgoed moest trouwens wel met extra veel wasknijpers vastgezet worden want de stevige wind waarmee we ‘s ochtends opstonden, veranderde gedurende de dag steeds meer in een flinke stormachtige wind. Gelukkig heb ik niets uit de bomen hoeven te vissen! ‘s Avonds viel de stroom ook nog geregeld even weg. Wellicht door een boom die ergens op de elektriciteitsleidingen lag?

Voor de rest van de week ziet het weer er nou ook niet bepaald mooi uit. Als je de voorspelling mag geloven, krijgen we alle dagen regen. Voor woensdag staat de 1 mei wandeling op de agenda die jaarlijks door de vele vrijwilligers uit onze gemeente wordt georganiseerd. Duimen maar dat het in ieder geval tijdens de wandeling even droog zal zijn! 

Dit is een foto die we gisteren aan het einde van de middag maakten. Daar word je wel wat vrolijker van. De zonnestralen schijnen mooi door de wolken. De bomen zitten nog niet allemaal volledig in blad maar er zijn al diverse tinten groen te bewonderen. Dat groene grasveld springt er trouwens wel erg uit. Onze kritische en milieubewuste buurvrouw zou zeggen dat zo’n felgroen weiland niet natuurlijk is en vast door alle kunstmest komt!

5 gedachten over “Opstarten

  1. Ook hier is het nog té koud en te nat… máár de hunkering naar de zomer… de verbetering komt vanaf morgen een stuk dichterbij, hoop het voor jullie toch ook écht! Enne… vers gras is écht zo groen zelfs zonder bemesting!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.