Uit de bocht

Onlangs ging Ernest voor de broodnodige boodschappen naar de Super U in Le Cheylard. Zoals ik wel eens eerder heb verteld, pakken we dan altijd la Voie Rapide, oftewel de snelle weg. Een weggetje dat zo’n vier kilometer korter is dan de gebruikelijke route naar de Super U maar daarentegen wel flink steil, bochtig en smal is. Hele ‘dikke’ auto’s hoop je daar dan ook niet echt tegen te komen!

Het kan qua afstand dan misschien wel een stuk korter zijn maar dat voordeel verlies je weer omdat je niet met vijftig kilometer per uur naar beneden kunt sjezen. Probeer je dat wèl, dan heb je kans dat je ritje eindigt zoals hier op de foto.Voordat we vragen van bezorgde lezers hierover krijgen: nee, het is gelukkig niet onze auto die daar tot stilstand is gekomen! We vermoeden dat deze bestuurder wat te snel heeft gereden, wellicht plotseling uit moest wijken en zo uit de bocht gevlogen is. De bestuurder heeft volgens mij wel een engeltje op z’n schouder gehad. Had die boom daar niet gestaan dan was de auto ettelijke meters naar beneden gerold en ergens in de diepte terecht gekomen!

Het zou naar ons idee trouwens ook best wel eens een jager kunnen zijn geweest die misschien na te hebben gejaagd met z’n kornuiten, tijdens de ‘after jachtborrel’ wat te diep in het glaasje heeft gekeken en daardoor wat moeite had om op het rechte pad te blijven! Dit soort stevige auto’s worden hier namelijk vaak door jagers gebruikt. In de auto zou je misschien ook nog wel vaag iets van een hok kunnen onderscheiden waarin jagers hun jachthonden in vervoeren. Heel gemeen van mij maar ik zie dan in gedachten wat verderop een hert staan dat vol leedvermaak toekijkt!

4 gedachten over “Uit de bocht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.