HerfsttijdWe vragen wel eens aan elkaar welke tijd van het jaar we nu toch het mooiste vinden, hier in de Ardèche. Heel vaak komen we dan uit op de herfst, de tijd waarin de bladeren van de bomen zo mooi verkleuren; van groen naar geel en oranjerood. De dahlia’s zorgen nog voor voldoende kleur in de moestuinen. In het bos kom je de meest mooie paddenstoelen tegen en ligt de grond bezaaid met kastanjes, walnoten en eikeltjes. Denk er dan nog een zonnetje bij, snuif de kruidige herfstgeur op en dan weten we het zeker: de herfst is prachtig hier.

Overigens……als we ons dit zouden afvragen in de winter, dan kunnen we daar ook weer heel lyrisch over doen. Laat staan als straks de lente komt en daarna weer de zomer. Kortom, het hele jaar door is het hier mooi!

4 gedachten over “Herfsttijd

  1. Mooie tijd nu daar! Mmm ik ruik de herfst door je verhaal heen. En je relativeert t op z’n Annelies aan t eind met de andere seizoenen 😅 prachtige foto’s hoor!!

  2. En zó is het! ‘Tel je zegeningen en pluk de dag’ wordt er dan meteen gezegd en ik ben er van overtuigd dat jullie dat doen. Het is een genot om de natuur van zo dichtbij te beleven, het is het beste medicijn!🍀

  3. Hoi Annelies,
    Al hebben we hier niet zo heel uitgesproken de vier seizoen zoals jullie, wij genieten ook van de wisseling van de seizoenen. Alles heeft zijn charme. Het “in zichzelf keren” van de natuur in de herfst is erg mooi!

    Hartelijke groet,
    Mirjam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.