En nog een Levada wandeling

Nadat we de vorige Levada wandeling hadden gedaan, schreef ik al dat dit naar meer smaakte. We hebben er dus weer eentje gelopen.

Dit keer gingen we voor de Levada Nova in combinatie met de Levada Moinho. De meeste mensen beginnen deze wandeling vanaf de parkeerplaats bij de kerk waar zich de lager gelegen Levada do Moinho bevindt om daarna via een steile trap de hogere Levada Nova te pakken. Helaas raakten we al rijdend door die smalle en steile weggetjes even de kluts kwijt en toen we die weer hadden gevonden stonden we stil bij een bord waar de Levada Nova begon. Ach, flexibel als we zijn lopen we gewoon de tocht maar andersom!

Het was een makkelijke rondwandeling die dit keer wat minder groen was dan de vorige Levada wandeling en ook wat meer vergezichten had.

Een paar regendrupjes onderweg, wat zon erbij en we hadden een mooie regenboog te pakken!

Ook deze tocht had weer een mooie waterval. Dit keer geen nat pak want het water stortte nèt langs het pad naar beneden. Je liep eigenlijk achter de waterval langs.

Tijdens de tocht wandelden we weer voor een groot gedeelte over muurtjes, afgewisseld met smalle paadjes die wel uit de steile rotswand leken te zijn uitgehakt maar gelukkig ook met wat bredere paden waar je op een normale manier elkaar kon passeren zonder dat je je buik hoefde in te houden.

Meest van tijd waren die paadjes voorzien van een omheining maar er zaten toch ook wel stukken bij waarbij je langs een hele steile helling liep en waar helaas geen hek of draad of wat dan ook te bekennen was. Keek je even opzij naar beneden dan was die diepte soms dieper dan je eigenlijk wilde! We kwamen onderweg dan ook wel wat griezelende wandelaars tegen.

Een metalen schuif in de levada die hier het water tegenhoudt. Schuif je ‘m omhoog dan worden de onderliggende akkertjes voorzien van water.

Hier geen metalen schuif maar gewoon een dot oude kleren of lakens die in de opening is gepropt.  

4 gedachten over “En nog een Levada wandeling

  1. Een jaar of twintig geleden heb ik met mijn zoon ook een paar van die levada wandelingen gelopen. Wat me bijgebleven is dat er zoveel vogels met je mee ”liepen”. Zo tam als wat en mooie kleuren. Is dat nog zo?

    • We hebben heel wat getjilp gehoord maar niet heel veel vogels gezien.
      Misschien zaten we wat vogels betreft in de verkeerde maand op Madeira?
      De vink hebben we trouwens wèl in groten getale gezien. Die was zo tam dat die bijna op schoot kwam zitten😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.