Levada wandeling

Had je het vroeger over Madeira, dan begon men altijd dat liedje van Ted de Braak te zingen: ‘een glaasje madeira, my dear’. Heb je het nu over Madeira, dan wordt gelijk ‘bloemeneiland’ genoemd. Zelfs in dit winterseizoen kun je nog genieten van diverse bloeiende planten en struiken. Kun je nagaan hoe het hier zal zijn als je er in het voorjaar bent of in de zomer! Ook de ‘levadas’ worden direct genoemd. Zelf kan ik er trouwens ook nog eentje verzinnen: het eiland van de vele tunnels! Vandaag hebben we een stukje van het eiland per auto verkend en zijn we door 53 tunnels gereden! De een nog langer dan de ander en in sommige tunnels had men zelfs een afslag aangebracht.

Oké, terug naar de levadas. Levadas zijn irrigatiekanaaltjes die al heel lang geleden zijn aangelegd en het water uit het noorden, over en door de bergen naar het droge zuiden voeren om daar de akkers te bevloeien. Naast zulke irrigatiekanaaltjes lopen paadjes, waar je de meest mooie wandelingen kunt maken.

Wij hebben gisteren ook zo’n wandeling langs een levada gemaakt: de Levada do Caldeirão Verde. Nu, verde was die zeker. Op sommige stukken leek het wel alsof je dwars door een tropisch regenwoud liep.

Hieronder een impressie: veel groen, veel tunnels en veel watervallen.

Zo’n wandeling smaakt naar meer, hoor!

6 gedachten over “Levada wandeling

  1. Ha, dat is precies de wandeling die ik ook gedaan heb. Ik had als enige een regencape bij me!. Die wilde iedereen bij de waterval wel lenen.💦 Heel mooi daar!😍

    • Haha, jij had je in ieder geval goed voorbereid! Vast ook een zaklantaarn bij je.
      Wij zagen ook diverse mensen voorbij komen in alleen maar een T-shirt! Brrrr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.