De laatste groenten geoogst

We zijn de moestuin aan het leeg eten. Het is een mooi moestuinseizoen geweest voor ons met een flinke opbrengst aan tomaten, komkommers, courgettes, pompoenen, paprika’s, pepertjes en natuurlijk aardbeien; heel veel aardbeien! 

Er ligt nu nog één grote pompoen naar ons te grijnzen èn er zit natuurlijk nog een grote verrassing onder de grond. Tenminste, dat hopen we! 

Dit is de laatste pompoen. Vanuit de verte lijkt die eigenlijk wat meer op een lampionplant dan op een pompoen!

Net als bij onze vrienden in Le Serret zijn wij ook heel benieuwd of de zoete aardappelen het gewonnen hebben van de woelmuizen die, net als wij, erg gek schijnen te zijn op op deze knollen. De bladeren van de zoete aardappelplant worden wat weggetrokken, onze moestuinierder gaat wat wroeten en tatarata…….een ladinkje mooie grote zoete aardappelen! 

Het gaat hier om de volgende zoete aardappelsoort, Evangeline. In mei gekocht bij een kwekerij in Loriol waar je de mooiste plantjes kunt krijgen. Het kaartje dat erbij hoort zegt het volgende erover: ‘dit ras heeft een oranjerode schil en helder oranje vruchtvlees met een uitgesproken zoete smaak. De zoete aardappel is een gezonde groente en kan zowel in zoete als in hartige gerechten gebruikt worden. Oogsten na zo’n 100 dagen en de opbrengst kan zo tussen de 3 en 5 kilo per plantje liggen’.

Evangeline heeft het duidelijk goed naar haar zin gehad bij ons: we hebben 4,4 kilo uit de grond gevist! 

Ik zie trouwens op het blog van Marthy dat zij eenzelfde bakje gebruikt voor de groente! 

5 gedachten over “De laatste groenten geoogst

  1. Oooihh Annelies!! Dit zijn zulke lekker zoete aardappelen. Hier op het eiland volop te koop, maar ik hoop ze ooit ook zelf te planten en te oogsten.

    Hartelijje groet vanuit nóg zuidelijker,

    Mirjam

    • We gaan dat moestuinieren steeds leuker vinden, Mirjam! Voorlopig alleen zomergroenten maar er komt vast een dag dat we ook ‘s winters wat lekkers uit de moestuin kunnen toveren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.