Pech

Zoals ik al in het vorige bericht vertelde, vonden afgelopen weekend in Frankrijk les Journées du Patrimoine plaats. Twee dagen waarin veel historische monumenten en culturele bezienswaardigheden gratis te bezichtigen waren om zo extra aandacht te vestigen op het culturele erfgoed.

In januari waren we al eens een keer wezen kijken bij het kasteel van Vauchèsse, vlakbij Vernoux-en-Vivarais. Het was toen alleen maar mogelijk om de buitenkant te bewonderen maar de eigenaar adviseerde destijds om terug te komen tijdens de open monumentendagen waarop het kasteel dan ook van binnen te bezichtigen zou zijn. De eigenaar zou dan zèlf de rondleiding verzorgen.

Wij dus zondag vol verwachting op pad naar het kasteel. Komen we daar aan, blijkt de eigenaar ziek te zijn. Geen kijkje in het kasteel helaas, op één ruimte na. Nu ja, dan schuiven we de bezichtiging van het hele kasteel maar door naar volgend jaar! 

Wat plaatjes van de buitenkant van het kasteel. De werkzaamheden zijn alweer flink opgeschoten, vergeleken met ons bezoekje eerder dit jaar. Dit keer staan er geen hijskranen of steigers meer.

Dit is de enige ruimte die we kunnen bezichtigen. Een ‘zaal’ met daarin een monumentale vuurplaats waar de wachters zich vroeger konden warmen.

Mooie muurankers.

Zo’n fraai versierde latei boven de deur zou ik ook wel bij ons op de berg willen hebben. En dat bankje trouwens ook!

Hier doe ik net alsof ik de bewoonster ben van het kasteel; alsof ik straks zo via deze trap m’n eenvoudige optrekje binnen zal gaan. Kasteelvrouwe Annelies!

7 gedachten over “Pech

  1. Het ziet er van buiten prachtig uit, wat moet het dan niet van binnen zijn. Oh, en ik wil wel hofdame bij je worden hoor maar dan moet er wel CV in dat kasteel zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.