Bezoekje aan de buren

Er moet weer eens hoognodig een blogje verschijnen! Gek hè, er zijn tijden dat ik zomaar iets uit m’n digitale pen kan laten vloeien en andere momenten dat ik er totaal geen zin in heb. We gaan het maar weer eens proberen.

Gisteren hadden onze buren van ‘le Grand Bouveyron’ een vide grenier georganiseerd, in combinatie met een kunstmarkt, muziek, een drankje en een rondleiding over hun terrein. Heel erg druk was het jammer genoeg niet. Misschien wel mede door het feit dat dit ook het weekend is van ‘les Journées du Patrimoine’, zeg maar de Open Monumentendag.

In de beginperiode van ons Franse avontuur hier op de berg werd de Grand Bouveyron bewoond door Gérard, een mooie, wat zigeunerachtige verschijning. Was hij niet met vrienden gezellig een glaasje Pastis aan het drinken in z’n keukentje, dan zag je hem wel buiten bij z’n paarden. Heel wat mooie paardrijdtochten hebben we met hem gemaakt. Nadat hij verhuisd was naar een andere plaats, zijn we hem wat uit het oog verloren. De Grand Bouveyron heeft na Gérard diverse andere eigenaren gehad maar nu is het huis alweer langere tijd bewoond door een kleurrijke familie met idealistische ideeën. Op deze link kun je er wat meer over lezen.

Op de foto hieronder was een barretje in elkaar geflanst waar je koffie, bier en wat lekkers kon kopen. Geen vaste prijzen werden ervoor gevraagd maar je kon gewoon betalen naar eigen inzicht.

Het was misschien dan wel geen drukke bedoening maar het weer deed gelukkig goed z’n best: volop zon en een blauwe lucht. Altijd leuk om op dit soort evenementen even je gezicht te laten zien en her en der een praatje te maken.

3 gedachten over “Bezoekje aan de buren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.