Eten en luisteren

Afgelopen maandagavond zijn we naar Arlebosc geweest, een dorpje net achter Lamastre. Vrienden van ons hadden op een affiche gezien dat er die avond een eet- en muziekavond werd georganiseerd en vroegen of we zin hadden om mee te gaan. 

Het plaatselijke bakkersechtpaar (met Marokkaanse roots) zorgde voor een ‘Couscous Royal’ en voor de muziek waren twee plaatselijk bekende zangers uitgenodigd. Altijd leuk en niet te vergeten ook héél lekker om zo’n evenement te bezoeken. Op een klein en wat intiem pleintje tussen de kerk en de bakkerij vond het hele gebeuren plaats. 

Toen we aankwamen stonden de vrolijk gekleurde tajines al klaar om gevuld en uitgeserveerd te worden.

Wat betreft de muziek hadden we een voorkeur voor onderstaande zanger, Jean-Paul Lyaudet. Hier was hij al een beetje z’n stem aan het ‘smeren’. De andere zanger stond bekend als Markcover en zoals de naam al aangaf, een zanger die diverse populaire liedjes coverde. Weliswaar met een prima stem maar wat ons betrof, haalde hij het niet bij Jean-Paul.

Geen gewone couscous maar inderdaad een couscous royal!

Na de maaltijd een kopje muntthee. Deze thee werd door de gastvrouw op traditionele wijze ingeschonken, waarbij de theepot hoog wordt gehouden om een soort schuimlaagje te krijgen maar dat vooral een symbool is voor gastvrijheid.

Toen we aankwamen lag er al een brood klaar in de vorm van een grote krokodil, netjes in cellofaan verpakt. Iedereen werd gevraagd om het gewicht te schatten van dat ‘broodbeest’. Diegene die het dichtst bij het aantal grammen kwam, kreeg het brood als cadeau mee naar huis. Ik zat er maar zo’n 15 gram naast maar helaas was er iemand die nog net iets dichter bij het ware gewicht zat.

Toen het donker werd, gingen de lampjes aan en werd het nog sfeervoller. Hier is Jean-Paul (JP voor intimi) aan het zingen.

Het werd een latertje die avond maar wel een hele mooie. Aardige en enthousiaste mensen, heerlijk gegeten en dik genoten van de sfeervolle muziek! 

5 gedachten over “Eten en luisteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.