Kleurrijk

Tijdens een vakantie in Bretagne, alweer een paar jaar geleden, kwamen we in een weiland roze hooibalen tegen. Toentertijd wist ik nog niet dat die te maken hadden met borstkanker maar een tijdje later las ik wat informatie hierover. 

Het oorspronkelijke idee van die roze wikkels schijnt uit Nieuw-Zeeland te komen. Het was daar een initiatief van een boer wiens vrouw borstkanker had. Hij wilde op deze manier aandacht vragen voor de ziekte en geld inzamelen en doneren aan een organisatie die zich bezighoudt met de strijd tegen borstkanker. Per roze hooibaal wordt een bepaald bedrag aan deze organisatie gedoneerd. Naast de roze hooibalen zijn er ook nog andere kleuren bijgekomen. De blauwe als symbool voor onderzoek naar prostaatkanker en de gele als symbool voor onderzoek naar kinderkanker. Sinds ik dit weet kijk ik, waar ik maar kan kijken, of ik ook ergens die blauwe en gele hooibalen kan ontdekken. 

Vorige week was het raak. Toen we op weg waren voor een familiebezoekje in de Corrèze, reden we hierlangs. Een hele rij hooibalen en allemaal gewikkeld in roze, blauwe en gele folie. Een kleurrijk geheel daar in het weiland en met een mooie gedachte erachter!

3 gedachten over “Kleurrijk

  1. Wat bijzonder! Hier in Friesland alleen maar groene of zwarte wikkels. Zal wel niets betekenen behalve “trots op de boer” 😜

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.