Rood, geel en groen

We eten ons deze dagen bijna ongans aan de tomaten en de courgettes, zowel de groene als de gele. De moestuin doet het, ondanks de droogte maar misschien wel juist door de hoge temperaturen, erg goed.

Tja, en dan maar proberen om iedere keer een lekker maaltje ervan op je bord te toveren. Daar gaan we dan: groene courgettesoep, gele courgettesoep, zoetzure courgettes, gegrilde courgette op de bbq, gewokte courgettes, gegratineerde courgettes, tomatensoep, tomaten gazpacho, tomatensaus, tomatenchutney, tomatentaart, tomatensalade, gevulde tomaatjes…….…De kookboeken maken overuren!

Vandaag eten we dit mooie gekleurde gerecht. Het ziet eruit als de bekende Tian Provençal met al die fraai gedrapeerde groenteplakjes maar ik heb er m’n eigen draai aangegeven. Geen aubergines of uien erbij gedaan maar het alleen bij courgettes en tomaten gelaten. Als probeersel heb ik er ook nog wat feta overheen gestrooid. Het is nu eigenlijk meer een Tian Annelies geworden. Het ziet er mooi uit, er zitten alleen maar lekkere dingen in dus het zal vast wel heerlijk smaken!

7 gedachten over “Rood, geel en groen

  1. Chapeau👊, het gerecht ziet er SUPER aantrekkelijk uit en zal zéker goed smaken!!!
    Al jouw kook kunsten zijn fantastisch, met groente die heeft mogen groeien in jullie paradijs!
    Ik heb me ooit laten vertellen dat de smaak geconcentreerder is als er minder water tijdens de groei van de vruchten is, dus dan snijt het mes aan twee kanten!
    Bon appétit😘

    • Wat betreft die meer geconcentreerde smaak door minder watergebruik, daar kan ik me best wat bij voorstellen.
      Èn….ik kan je al verklappen: het gerecht smaakte heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.