We eten ons deze dagen bijna ongans aan de tomaten en de courgettes, zowel de groene als de gele. De moestuin doet het, ondanks de droogte maar misschien wel juist door de hoge temperaturen, erg goed.
Tja, en dan maar proberen om iedere keer een lekker maaltje ervan op je bord te toveren. Daar gaan we dan: groene courgettesoep, gele courgettesoep, zoetzure courgettes, gegrilde courgette op de bbq, gewokte courgettes, gegratineerde courgettes, tomatensoep, tomaten gazpacho, tomatensaus, tomatenchutney, tomatentaart, tomatensalade, gevulde tomaatjes…….…De kookboeken maken overuren!
Vandaag eten we dit mooie gekleurde gerecht. Het ziet eruit als de bekende Tian Provençal met al die fraai gedrapeerde groenteplakjes maar ik heb er m’n eigen draai aangegeven. Geen aubergines of uien erbij gedaan maar het alleen bij courgettes en tomaten gelaten. Als probeersel heb ik er ook nog wat feta overheen gestrooid. Het is nu eigenlijk meer een Tian Annelies geworden. Het ziet er mooi uit, er zitten alleen maar lekkere dingen in dus het zal vast wel heerlijk smaken!

Dat ziet er prachtig uit en jou kennende zal het heerlijk gesmaakt hebben.Ook hier aan tomaten en courgettes geen gebrek.
Chapeau👊, het gerecht ziet er SUPER aantrekkelijk uit en zal zéker goed smaken!!!
Al jouw kook kunsten zijn fantastisch, met groente die heeft mogen groeien in jullie paradijs!
Ik heb me ooit laten vertellen dat de smaak geconcentreerder is als er minder water tijdens de groei van de vruchten is, dus dan snijt het mes aan twee kanten!
Bon appétit😘
Wat betreft die meer geconcentreerde smaak door minder watergebruik, daar kan ik me best wat bij voorstellen.
Èn….ik kan je al verklappen: het gerecht smaakte heerlijk!
Te mooi om op te eten!
En zo mooi hij er uitziet, zo lekker smaakt hij ook!
Keukenprinses😁😍
Nou……dat valt wel mee hoor! Of tegen natuurlijk😂