Wortelbaard

Nu met die droogte zijn we extra alert op het functioneren van onze bron. Tot nu toe gelukkig geen enkel probleem; het water komt met een krachtige straal uit de kraan. Wèl viel het ons op dat we geen geklater meer hoorden. Liep je voorheen langs het betonnen putdeksel, dan hoorde je hoe het water uit de bron in de onder de grond gelegen grote tank stroomde. Vergelijk het maar met het geklater van een waterval in een daaronder liggend meertje. Tijd dus voor een inspectierondje.

Het putdeksel wordt met wat spierballenwerk eraf getild en toen zagen we dit!

Geen wonder dat we geen geluid meer hoorden; dat werd gewoon gedempt door deze bos wortels. Een hele dorstige boom is op zoek gegaan naar water en de wortels ervan hebben zich op een of andere manier door het beton heen gewerkt.

Nu gunnen we onze bomen best wat water maar niet op deze manier! Gelukkig hebben ze niet de pomp bereikt die in de tank hangt, anders was die vastgelopen en hadden we echt een probleem gehad. 

Heb je een huis op het platteland, dan moet je een beetje handig zijn en niet te snel in paniek raken. Onze ‘klusjesman’ heeft met wat gesjor en getrek de wortelhoop losgetrokken en die met vereende krachten eruit gevist.

We horen het water nu gelukkig weer klateren. Wèl is dit in ieder geval weer een mooi leermomentje geweest: wat vaker zo’n inspectierondje doen!

Menigeen zou jaloers zijn op zo’n baard!

9 gedachten over “Wortelbaard

  1. Zó zeg, dat is niet niks… wij noemden het ooit een vossenstaart toen ik hem uit de put viste. Maar wát een joekel, deze spant de kroon. Trouwens…. ik heb hem laten drogen, het kan, het hoeft natuurlijk niet🤣 een grappig decoratief ding worden!
    Enfin, opdat jullie het nog maar lang mogen horen kletteren!

  2. Gelukkig net op tijd! Je moet er toch niet aan denken dat de wortelbaard zich met zijn fijne draad-wortels IN de pomp had gewurmd……..
    Altijd alert blijven, je weet het maar nooit met de natuur 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.