Afkoelen

We hebben even zitten dubben, wèl of niet het zwembadje neerzetten. We hebben natuurlijk genoeg zwemgelegenheden in de buurt maar met deze warmte die voorlopig nog wel aanhoudt is zo’n ‘poedelbadje’ direct bij het huis toch wel lekker om even af te kunnen koelen. 

Vroeger hadden we zo’n opblaasgeval dat wel ruim twee keer zo groot was, een bad waar ik zelfs rondjes in kon zwemmen. Nu ja, rondjes zwemmen is een wat groot woord maar toch kon ik wat slagen maken. Eigenlijk stond de hoeveelheid water die nodig was om het bad te vullen niet in verhouding tot de keren dat we ‘een duik’ namen en dat is toch jammer van al dat water. We hebben dan wel onze eigen bron die, ondanks de droge warme zomers, als een tierelier loopt maar ook dan wil je toch wat rustig aandoen met het water. 

Het bad hoeft niet helemaal vol, dat scheelt ook weer in de temperatuur van het water. Dat bronwater is behoorlijk koud en voordat de zon de boel ‘s ochtends na een koele nacht heeft opgewarmd, duurt altijd even. Hoe minder water erin, hoe sneller het een lekker aangenaam temperatuurtje heeft.

We genieten weer volop hier op de berg en onze gasten ook!

Een gedachte over “Afkoelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.