Natte voeten

We gaan een paar dagen op pad en ook al is het niet zo heet meer als een week geleden, we moeten toch weer wat voorzorgsmaatregelen nemen rond het huis en dan met name wat betreft onze dorstige planten. Die in de borders staan, zijn al diepgeworteld en redden het wel weer een paar dagen zonder nattigheid. De moestuin wordt weer bewaterd via de druppelslang maar de kuipplanten die gewend zijn aan hun dagelijkse ‘borrel’ hebben weer wat extra zorg en aandacht nodig. Toen we op vakantie naar Ierland gingen, hebben we alle potplanten in het stroompje aan de rand van ons terrein neergezet zodat ze met hun ‘voeten’ in het water stonden. De bomen er omheen zorgden voor de nodige schaduw. Het was een uitprobeersel maar bij thuiskomst bleek het een prima idee te zijn geweest. Geen enkele plant had het loodje gelegd. Dus ook dit keer hebben we onze zitmaaier van stal gehaald, het karretje eraan vastgemaakt en de planten erin gezet. Grote hobbels en kuilen vermijdend zijn we met onze lading voorzichtig naar de rand van ons terrein gereden.

De terrasplanten zijn weer naar hun tijdelijke ‘woonplaats’ verhuisd.

10 gedachten over “Natte voeten

  1. Echt heel slim hoor!! Zo zonde als één van de plantjes het niet haalt. Helaas hebben wij geen klein stroompje in de buurt in deze maanden, al hebben we tegen alle “natuurwetten” in, al wel een paar dagen in de ochtend wat regen. Maar dat zal je vast al wel gelezen hebben 😉

    • Heb het inderdaad gelezen! Heb je je paraplu al uit de verhuisdozen tevoorschijn getoverd? 😜
      Maar inderdaad wel heel goed voor alles wat groeit en bloeit. En… straks na die regendagen ga je de zon vast weer extra waarderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.