Weer opstarten

En dan zijn we zomaar alweer een ruime week terug op onze berg. Tijdens de vakantie hebben we ons regelmatig afgevraagd hoe het met de planten rondom het huis zou gaan. Zouden ze die drie weken zonder ons wel overleven?

Wanneer we op de ‘weerapp’ keken, zagen we dat het al die tijd behoorlijk warm was in Frankrijk en dat er amper regen viel. Maar, hulde voor onze planten. Ze hebben zich tijdens onze afwezigheid kranig geweerd!

Valeriaan, vrouwenmantel en lavendel: geen centje pijn.

Die rode roos stond bij aankomst op de berg uitbundig te bloeien. Een paar weken zonder water is dus geen enkel probleem voor deze kanjer!

De lavendel bloeit al volop. Voor deze planten zijn we trouwens het minst bang geweest, die kunnen wel een tijdje zonder water.

En dan natuurlijk de moestuin, hoe zou die erbij staan? Leve ons druppelsysteem: de plantjes zijn ‘en vie et en pleine forme’!

De courgette staat er mooi bij. Daarachter staat een paprikaplant waar zelfs, als je heel goed kijkt, een klein paprikaatje aan hangt!

Veel, héél veel aardbeien! Iedere dag verorberen we een flinke hoeveelheid en hebben we zelfs al heel wat van die mooie rode zomerkoninkjes uitgedeeld.

De tomatenplanten hebben ons totaal niet gemist!

Dankzij het feit dat we de druppelslang door hebben getrokken in het kasje, doen de tomatenplanten het hier ook prima.

De eerste dagen hebben we al een flinke aanval op het onkruid gedaan en de grasmaaier overuren laten maken. De koffers staan nu weer op zolder en alles is alweer gewassen en opgeruimd. Terug nu naar het ‘gewone’ bergleven. 

4 gedachten over “Weer opstarten

  1. Alles bloeit en groeit!! Wat een leuke thuiskomst hebben jullie van jullie groene ‘vrienden’ gekregen 😊

  2. Heerlijk dat alles het overleefd heeft! Leve het druppelsysteem, wij zijn ook groot fan van. En wat is fijner om weer in je gewone “doen” te zijn, toch? Genieten van de herinneringen, foto’s en verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.