Muckross Head

Gisterochtend werden we wakker met een grijze lucht waaruit regelmatig wat miezerige regen viel. Maar volgens het weerbericht zou het zo omstreeks het middaguur opklaren om dan pas tegen de avond weer wat te gaan regenen. Die droge zonnige uurtjes moesten we dus goed gebruiken.

Na de lunch (met eitjes van de kippen die hier om het huis scharrelen) ziet het weer er eigenlijk hartstikke goed uit: blauwe lucht en zon. Mooi om naar Muckross Head te gaan. Afgelopen zondag tijdens onze fietstocht langs de kustweg, had ik het al zien liggen. Toen stonden er wat auto’s geparkeerd en liepen er heel wat mensen rond maar gisteren waren we de enige mensen daar.

Muckross Head is een klein schiereilandje dat bekend is vanwege z’n vreemde en grillig gevormde rotsen. Ze hebben een horizontaal gelaagde structuur. Vanaf de kustweg is deze rotspunt via een smal weggetje te bereiken. Op een gegeven moment houdt de weg gewoon op en loop je via wat platgetrapte paadjes in het gras omhoog om vanaf de bovenkant naar de grillige rotsen onder je te kijken of daal je af en kom je na wat geklauter bij die grote rotsen uit, waar je met wat voorzichtigheid overheen kunt lopen. Op de rotsen hebben zich wat schelpachtige hobbeltjes gevormd die voor wat grip zorgen, hebben we gemerkt. Doe je dat niet, dan is het echt glibberen geblazen!

Mooie golven die daar woest opspatten tegen de rotsen. Hoe indrukwekkend moet het hier wel niet zijn, als het stormt! We hebben het gistermiddag mooi droog gehouden maar in de verte zagen we al wel donkere wolken verschijnen.

Even wat mooie plaatjes van Muckross Head.

Zou de naam op de vorm van deze rots slaan? Je zou hier best wel het silhouet van een hoofd in kunnen zien.

Overhangende rotsen. In een folder zag ik een foto staan van bergbeklimmers die hier aan touwen en bijna ondersteboven hangend naar boven klommen. Haha, dat bewaren we wel voor een andere keer!

De rotspartij van bovenaf gezien. Echt wel minder spectaculair dan het lopen op de rotsen daaronder!

Aparte gevormde rotsen, net alsof er laagjes op elkaar gestapeld zijn.

Kijk, wie staat daar te wachten tot hij nat wordt?

Tussen de rotsen heb je allemaal gaten waar water in blijft staan. De meest mooie schelpdiertjes en plantjes zie je hierin.

4 gedachten over “Muckross Head

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.