Cottages

Als ik aan Ierland denk, dan zie ik in gedachten altijd heel veel sfeervolle cottages voor me. Eenvoudige witte huisjes, zo her en der verspreid in het groen en dan het liefst met rieten daken. Hetzelfde heb ik trouwens ook wat betreft Bretagne. Ik denk dat ik gewoon te laat ben. Zo’n vijftig, misschien wel honderd jaar geleden had ik hiernaartoe moeten gaan. Dan was die kans om die authentieke cottages tegen te komen veel groter geweest.

Dat het er steeds minder worden is natuurlijk best te begrijpen. Mensen willen tegenwoordig gewoon het liefst in een comfortabel huis wonen zonder vochtproblemen, dat goed warm te stoken is en makkelijk is in het onderhoud.

Hier zie je dus erg veel van die gepleisterde, net wat te nette en steriele bungalowachtige woningen, die qua bouw erg veel op elkaar lijken. Wat betreft de kleuren is er wel heel veel verschil. We hebben al hardgroen voorbij zien komen, mintgroen, paars en roze, diverse kleuren geel, noem maar op!

Gelukkig hebben we op onze zoektocht naar cottages toch nog enkele leuke knusse huisjes gevonden en die moesten natuurlijk op de foto!

Vandaag rijden we richting het noorden waar we voor een week een huisje in de buurt van Donegal hebben gehuurd. Eens kijken hoe die omgeving zal zijn. Deze week is in ieder geval super geweest, zelfs qua weer! 

2 gedachten over “Cottages

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.