Al fietsend op ontdekkingstocht

Gisteren zagen we op de ‘weerapp’ dat het een droge dag zou worden, dus zijn we maar direct op de fiets gestapt en hebben we een mooie route gereden. In Nederland hebben we een tijdje terug een fietsnavigatie aangeschaft. Ideaal zo’n apparaatje! We hebben namelijk, als onhandige kaartlezers, nog wel eens moeite om het juiste weggetje op een papieren fietskaart te vinden. Met zo’n schermpje aan het stuur van de fiets, vergelijkbaar met de navigatie in de auto, wordt het een stuk makkelijker om op het goede pad te blijven! En nog mooier, onze ‘fietszoon’ kan er mooie tochten op zetten voor ons. Hij stuurt dat dan door via GPX bestanden. Vraag me maar niet hoe dit allemaal kan maar we kregen op onze navigatie een door hemzelf in elkaar geflanste fietstocht voorgeschoteld, waardoor we de meest mooie weggetjes en plekjes hebben gezien. 

We begonnen de tocht met een rondje om het meer. Het meer waar we vanuit ons huisje op neerkijken: Lough Caragh

Op een gegeven moment fietsten we aan de overkant van Lough Caragh en zagen we ‘ons’ huis aan de andere kant liggen.

Het ene moment fiets je dwars door het groen. Zo groen dat het bijna pijn doet aan je ogen.

Hieronder zie je Blackstone Bridge over het riviertje de Caragh.

Even later rijd je langs een verlaten strand. We hebben het idee dat zoonlief ons regelmatig even wilde uittesten. Hier laat hij ons over een keienpad langs het strand bij Glenbeigh fietsen.

En hier loopt de route door de wilde boekweit. Maar met onze ‘tanks’ van fietsen komen we overal!

Aan een verlaten strand in de buurt van Castlemaine Harbour hebben we ons broodje verorberd. Helaas, geen Frans stokbroodje maar een stevige homp Iers sodabrood. Ook niet verkeerd overigens!

We hebben bijna alleen maar op rustige en smalle binnendoor weggetjes gereden. Een enkele keer moesten we even een klein stukje gebruik maken van een grotere en drukkere verbindingsweg waar helaas geen fietspad langs loopt. Maar net als in Frankrijk, wordt er hier ook goed rekening gehouden met de fietser en blijven ze achter je hangen totdat ze goed en veilig kunnen passeren. Er wordt hier heel wat afgefietst en net zoals motorrijders bij het passeren elkaar groeten doen ze dat hier op de fiets ook allemaal: “Hi, a good day to you!” 

6 gedachten over “Al fietsend op ontdekkingstocht

  1. Wat fijn dat jullie goed kunnen navigeren en zo’n mooie route kregen voorgeschoteld. Ziet er allemaal prachtig uit, ga maar lekker door met genieten.

    • We zijn Michiel erg dankbaar, hoor. We hadden anders nooit van die mooie en kleine landweggetjes gevonden. Hij is nu al bezig met het maken van tochten voor de tweede week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.