Actie van de burgemeester

(foto uit gemeentebulletin)

Pas geleden was in de krant te lezen dat de burgemeester van ons dorp z’n functie heeft neergelegd. Een tijdje later stond er ook een persoonlijk berichtje van hem in de notulen van de gemeenteraadsvergadering. Moe gestreden, zo vertelde hij en dan niet door problemen binnen zijn eigen gemeente maar door administratieve starheid van de overheidsdiensten.

Met name ergerde hij zich aan de vele administratieve regels en voorschriften op bouwgebied en het weigeren van diverse vergunningen. Overal gaat een streep door. Naar zijn idee worden hierdoor de plattelandsdorpen belemmerd in hun ontwikkeling. Met het indienen van zijn ontslagbrief aan de Prefect geeft hij een statement af. Hij doet dit ook namens veel andere plattelandscollega’s die tegen dezelfde problemen aanlopen. 

Jammer hoor, want zoals je in de gemeentelijke wandelgangen kunt horen, is deze burgemeester, of nu dus ex burgemeester, een integere en goedwillende burgervader met hart voor de zaak. Om op deze manier zo’n ‘noodkreet’ af te geven, past dan ook wel bij deze man maar of deze actie uiteindelijk zal helpen?

4 gedachten over “Actie van de burgemeester

  1. Diep triest dat het zo moet. Men heeft in Franktijk een leger aan ambtenaren en die maken dag na dag nieuwe regeltjes. Bloedirritant allemaal.

  2. Het is ook overal hetzelfde. Zelfs in Frankrijk, regels, regels en regels. Daarvoor hoef je dus ook niet meer te verhuizen😂. Wel leuk dat jullie burgemeester, als ik het goed zie, een Nederlandse sjerp draagt. Wellicht een vacature voor mijn broer. Maar jullie eerst lekker genieten in het, vast mooie, Ierland.

    • Haha, ik denk echt niet dat het hier om een Nederlandse sjerp gaat, Ruud!
      De kleuren zijn inderdaad hetzelfde maar als ik het goed heb, dan wordt de Nederlandse sjerp schuin over de borst gedragen zodat het rood aan de halszijde zit en bij de franse sjerp het blauw aan de halszijde. En doen ze ‘m om de buik, dan denk ik dat bij de Nederlandse sjerp de rode kleur aan de bovenkant zit en bij de Franse de blauwe kleur. Maar wat betreft je opmerking over gaan genieten in Ierland, daarover ben ik het helemaal met je eens. Gaan we doen, hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.