Plantjes voor de moestuin

Van vrienden met een jaloersmakend mooie moestuin kregen we een adresje door van een tuincentrum in Loriol sur Drôme, een uurtje rijden bij ons vandaan. We dachten dat het op zo’n maandagochtend, net na het weekend, wel niet zo druk zou zijn. Nou, vergeet het maar! Hoe vroeg we ook waren, er bleken andere mensen nog vroeger op pad te zijn gegaan. Het mooie weer zorgt ervoor dat iedereen weer volop in de tuin en zeker ook in de moestuin bezig wil zijn en wij dus ook.

Ondanks alle drukte, kun je toch rustig langs de plantjes lopen, gaat iedereen keurig voor elkaar opzij en wordt er niet geklaagd in de lange rij voor de kassa. En wat kun je kiezen uit een grote hoeveelheid groenteplantjes! Luilekkerland voor de moestuinierder!

Ik stond al met pen en papier in de aanslag bij alle potjes om op te schrijven wat erin zat, want als een voorzichtige moestuinierder in wording ziet al dat groene spul voor mij er bijna hetzelfde uit. We willen straks toch wel weten wat er allemaal in de moestuin komt te staan. Dat opschrijven was totaal overbodig want de eigenaar had daar een mooi mooi systeem voor gevonden. Alle potjes met plantjes waar geen naam op stond, hadden een eigen kleur en op een lijstje dat je mee kon nemen stond aangegeven welk plantje bij die bepaalde kleur pot hoorde. Goed geregeld daar! 

Bij het zien van al die plantjes, word je toch wat hebberig en met een mooi kratje vol liepen we uiteindelijk weer naar de auto.

8 gedachten over “Plantjes voor de moestuin

  • Wij ook, hoor. We zouden al het lekkers zo de grond al willen uitkijken! Ach, er zal best wel iets mislukken maar ik hoop dat het meeste spul toch wel zal aanslaan. Wordt vervolgd!

 1. Geweldige kweker, wij komen er al jaren en net wat je zegt, je wordt heel hebberig bij het zien van al die planten. Ik knip een strookje van die gekleurde bakjes af en maak dat vast aan mijn tomatenstokken, zo kan ik zien welke tomaat een goede opbrengst heeft of me om andere redenen goed bevalt. In de loop der jaren heb ik zo al een aardig beeld welke tomatenplanten ik moet kopen. Wij gaan a.s. donderdag. Ik zal proberen me in te houden, haha.

  • Goed idee van die strookjes aan de tomatenstokken! We hebben op het moment de gekleurde potjes in de moestuin met een pin vastgezet bij de desbetreffende plantjes. Staat wel vrolijk, trouwens! Geniet maar van jullie plantendagje donderdag!

 2. Leuk Annelies,

  Bij ons staat de basilicum al 20 cm hoog – maar bij ons ontbreekt natuurlijk écht koud winterweer met sneeuw, zoals bij jullie. Maar ik ben nieuwsgierig…wélke plantjes heb je voor je moestuin gekocht?!

  • Eens even m’n lijstje raadplegen, Mirjam.
   Een framboos, een paar tomatensoorten, komkommer, zoete aardappel, paprika, aubergine, groene en gele courgettes, pepertjes, pompoenen, basilicum, salie.
   En als een soort test, een suikermeloen en watermeloen: heb geen flauw idee of ze het hier willen doen. We zullen er wat extra liefde tegenaan gooien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.