Collentocht

Als we vandaag naar buiten kijken, is het maar goed dat we onze fietstocht gisteren al hebben gehad. Het is grijs vandaag en er staat een harde wind. Nu eens niet uit het noorden maar uit het zuiden. Ideaal voor de was maar niet echt om te fietsen!

Gisteren hebben we weer een mooie rit gemaakt. Volop zon en weinig wind. Ondanks alle zonnebrandcrème, zaten we gisteravond met een aardig gloeihoofd bij te komen van alle gefietste kilometers. 

We hebben zes colletjes gereden en daarom staat onze rit nu als collentocht genoteerd in het grote fietsboek. Ik weet dat de meervoudsvorm van col, cols is maar collentocht klinkt zo lekker.

Wat ik trouwens niet wist is dat een col niet de top van een hoge berg is maar een lager gelegen doorgang tussen hogere bergtoppen in. Zo klinkt onze fietstocht natuurlijk al een stuk minder heftig!

Zo kijkend naar de route op onderstaande foto, heeft onze tocht trouwens wel wat weg van een croissantje! Zo kunnen we ‘m natuurlijk ook nog noemen.

Als je dan moe maar voldaan weer thuis bent en aan het einde van de dag ook nog deze mooie zonsondergang ziet, dan mag je toch wel van een echte superdag spreken!

4 gedachten over “Collentocht

  1. Ik had deze tocht al op Strava gezien, jullie zijn echt kanjers zeg. Wat een afstand en dan die hoogteverschillen, petje af hoor. Volgens ons hebben jullie geen spijt van de aanschaf van jullie e-bikes, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.