Op zoek naar iets eetbaars uit de voorraadkast, kwam ik een wat oud en beduimeld zakje speculaaskruiden tegen. Waarschijnlijk nog stammend uit de Zaltbommelse voorraadkast en bij de verhuizing hier op de plank terecht gekomen. Het rook nog wel speculazig genoeg om er pepernoten van te bakken. Eigenlijk moet ik natuurlijk kruidnoten schrijven. Pepernoten zijn die wat naar anijs smakende taai taai bonkjes maar pepernoten bakken klinkt gezelliger dan kruidnoten bakken. Het was al wel een tijd geleden dat ik die heb gemaakt, ooit voor het laatst toen de kinderen nog klein waren geloof ik maar er zijn op Google genoeg recepten te vinden. Ze hebben het allemaal over deegballetjes rollen van het formaat van een wat grote knikker en dat heb ik echt keurig gedaan, naar mijn idee.

Maar zie hier wat mijn knikkers voor maat hebben gekregen na het bakken! Nu ja, de smaak is goed en geeft precies het juiste nostalgische gevoel van vroeger. Nu alleen nog warme chocolademelk erbij. Misschien ligt er op diezelfde plank van de voorraadkast ook nog een wel een oud en overjarig zakje cacaopoeder!

Een paar zakjes met pepernoten om uit te delen. Gelukkig zijn er nog genoeg over om lekker zelf op te kunnen eten. Pepernoten……..ik kan het hier beter hebben over pepergedrochten!