Pepernoten

Op zoek naar iets eetbaars uit de voorraadkast, kwam ik een wat oud en beduimeld zakje speculaaskruiden tegen. Waarschijnlijk nog stammend uit de Zaltbommelse voorraadkast en bij de verhuizing hier op de plank terecht gekomen. Het rook nog wel speculazig genoeg om er pepernoten van te bakken. Eigenlijk moet ik natuurlijk kruidnoten schrijven. Pepernoten zijn die wat naar anijs smakende taai taai bonkjes maar pepernoten bakken klinkt gezelliger dan kruidnoten bakken. Het was al wel een tijd geleden dat ik die heb gemaakt, ooit voor het laatst toen de kinderen nog klein waren geloof ik maar er zijn op Google genoeg recepten te vinden. Ze hebben het allemaal over deegballetjes rollen van het formaat van een wat grote knikker en dat heb ik echt keurig gedaan, naar mijn idee.

Maar zie hier wat mijn knikkers voor maat hebben gekregen na het bakken! Nu ja, de smaak is goed en geeft precies het juiste nostalgische gevoel van vroeger. Nu alleen nog warme chocolademelk erbij. Misschien ligt er op diezelfde plank van de voorraadkast ook nog een wel een oud en overjarig zakje cacaopoeder!

Een paar zakjes met pepernoten om uit te delen. Gelukkig zijn er nog genoeg over om lekker zelf op te kunnen eten. Pepernoten……..ik kan het hier beter hebben over pepergedrochten!

11 gedachten over “Pepernoten

      • Dank je wel, ik probeer het zeker uit. In België kennen we dit niet (behalve bij AH) en hier in Frankrijk al zeker niet. Ik kocht er altijd als ik in Nederland kwam.

  1. Het gaat er niet om hoe ze er uit zien maar om de smaak en jouw kennende zal die beslist goed zijn geweest. Wij hebben het met een zak van Bolletje gedaan en die smaakten blijkbaar goed want we hebben er vanochtend geen eentje meer gevonden.

    • Ik had een zak pepernoten klaar liggen in Utrecht om mee te nemen Marthy (volgens mij ook van Bolletje) maar vergeten in de tas te stoppen. Ach, hebben we nog iets kekkers als we weer terug zijn!

  2. hahahaha ik vind deze kruidboeken er 30 jaar later (niet alleen qua mijn leeftijd maar ook qua het zakje wat je waarschijnlijk hebt gebruikt) er niet minder lekker uit zien! Geniet er maar lekker van 😛 XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.