Vorige week heb ik online een afspraak kunnen maken voor het krijgen van onze boostervaccinatie. In onze directe omgeving was de eerste mogelijkheid pas in januari/februari maar een uurtje verderop, konden we vandaag al terecht.

Werden we vanmorgen toch wakker in een besneeuwde wereld! Heel mooi natuurlijk maar we moesten toch even slikken.

De vaccinatie afspraak was namelijk in Yssingeaux (heb flink zitten oefenen met de uitspraak van deze plaats: Izensjoo dus!) en dat betekende een rit van zo’n vijftig kilometer via Saint Agrève richting la Haute Loire, dus nòg meer sneeuw! We zijn voor alle zekerheid maar vroeg op pad gegaan. De wegen waren redelijk goed schoongeveegd en veel te vroeg stonden we op de stoep van het vaccinatiecentrum. Voorheen een leegstaand winkelmagazijn maar nu in gebruik als prik locatie.

Bij de balie legden we uit waarom we zo vroeg waren. Geen probleem; we mochten gewoon doorlopen. Linksaf voor de mensen die een derde vaccinatie kwamen halen en rechtsaf diegenen die zich voor de eerste of de tweede prik hadden aangemeld.

Na de prik kregen we een kookwekker mee die ingesteld werd op vijftien minuten. Het was wel hilarisch om daar in die ruimte om de zoveel minuten een wekker af te horen gaan, alsof je gekookte eitje klaar was!

Het was de tijd die nodig was om alles in de computer te registreren en uit te printen.

Ik denk dat we al met al na hooguit dertig minuten weer buiten stonden. Helemaal klaar en met de QR code voor de derde vaccinatie op zak. Prima geregeld hier!