Een prikreisje

Vorige week heb ik online een afspraak kunnen maken voor het krijgen van onze boostervaccinatie. In onze directe omgeving was de eerste mogelijkheid pas in januari/februari maar een uurtje verderop, konden we vandaag al terecht.

Werden we vanmorgen toch wakker in een besneeuwde wereld! Heel mooi natuurlijk maar we moesten toch even slikken.

De vaccinatie afspraak was namelijk in Yssingeaux (heb flink zitten oefenen met de uitspraak van deze plaats: Izensjoo dus!) en dat betekende een rit van zo’n vijftig kilometer via Saint Agrève richting la Haute Loire, dus nòg meer sneeuw! We zijn voor alle zekerheid maar vroeg op pad gegaan. De wegen waren redelijk goed schoongeveegd en veel te vroeg stonden we op de stoep van het vaccinatiecentrum. Voorheen een leegstaand winkelmagazijn maar nu in gebruik als prik locatie.

Bij de balie legden we uit waarom we zo vroeg waren. Geen probleem; we mochten gewoon doorlopen. Linksaf voor de mensen die een derde vaccinatie kwamen halen en rechtsaf diegenen die zich voor de eerste of de tweede prik hadden aangemeld.

Na de prik kregen we een kookwekker mee die ingesteld werd op vijftien minuten. Het was wel hilarisch om daar in die ruimte om de zoveel minuten een wekker af te horen gaan, alsof je gekookte eitje klaar was!

Het was de tijd die nodig was om alles in de computer te registreren en uit te printen.

Ik denk dat we al met al na hooguit dertig minuten weer buiten stonden. Helemaal klaar en met de QR code voor de derde vaccinatie op zak. Prima geregeld hier!


6 gedachten over “Een prikreisje

  • We hebben er gewoon een dagje uit van gemaakt; koffie en broodjes mee!
   Wel opgelucht dat het geploeter in de sneeuw uiteindelijk best meegevallen is, hoor. Niet echt geglibberd😅 Heb nog nachtmerries van de keer dat ik in de greppel naast de weg gegleden ben😩

 1. Héérlijke witte en veilige wereld, geniet ervan!
  Wij moeten er hier allemaal nog op wachten…
  Ps. Ben zó benieuwd of je veel dieren sporen in de sneeuw ziet ..!

  • Zo mooi om wakker te worden in een witte verstilde wereld. Helaas is in de tussentijd de sneeuwschuiver alweer langs geweest. Nu ja, we kunnen wel weer wat makkelijker boven komen.
   Heel veel kleine hoefafdrukken trouwens hier en ook bij onze boerbuurman Michel. Waarschijnlijk van hertjes die door de sneeuw gehuppeld zijn!

 2. Hadden we maar in Frankrijk gezeten, verzuchtte ik tegen Mart vanmorgen, dan hadden we die prik zo ergens kunnen halen. Ik had hem heel graag willen hebben. Ge feliciteerd, jullie hebben hem alvast. Wa een pak sneeuw zeg.

  • Het ging zo makkelijk hier. Zowel online een afspraak maken als het krijgen van die derde prik. Zelfs het feit dat ik de eerste vaccinaties in Nederland heb gehad, maakte niets uit. En ook direct die QR code meegekregen. Vriendelijk personeel en uitermate goed geregeld hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.