Sfeervol smullen

Gisteravond zijn we ter ere van m’n verjaardag naar St. Anne in Vernoux geweest, een gezellig restaurantje dat ons was aanbevolen door vrienden. Echt druk was het niet maar dat is ook niet zo gek voor een doordeweekse avond buiten het toeristenseizoen.

Ooit hebben we daar wel eens met vrienden geluncht maar dat was nog in de tijd van de vorige eigenaar die daar destijds l’Empire runde, een café-achtig restaurantje met rode nepleren bankjes.

Tussen de middag kon je er een eenvoudige plat du jour krijgen en zat je gezellig tussen blauw geklede werkmannen van het EDF of werklui in overall die ergens in de buurt aan het klussen waren. Ik weet niet eens of ze ‘s avonds open waren voor eters. L’Empire is verleden tijd. In de zomer van 2018 is in hetzelfde pand het sfeervolle restaurant St. Anne gekomen.

Het interieur is in de loop der jaren wel veranderd maar de muurdecoraties in Empirestijl zijn gelukkig nog steeds dezelfde als vroeger. Ze staan tegenwoordig op de monumentenlijst.

Iedereen heeft het nu wel over St. Anne maar officieel heet het restaurant St. Anne – Maison Cornu. Dat laatste deel zal een verwijzing zijn naar Café Cornu. Op onderstaande oude zwartwit foto van de buitenkant van het pand kun je deze naam nog op het balkon zien staan.

Maar nu de naam St. Anne. De eigenaresse van het restaurant heet Anne maar om jezelf dan St. Anne, oftewel heilige Anne te noemen? De volgende keer toch maar eens vragen.

Onze dochter heet trouwens ook Anne. Zal ik daar ook maar St. voor plakken…………..haha, zou ze wel willen!

(oude foto’s van interieur en exterieur geleend van internet)

3 gedachten over “Sfeervol smullen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.