Uitwaaien

Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk langs het strand bij Bergen aan Zee gewandeld. De harde wind van zo’n vijfendertig kilometer per uur waait je hoofd open en zorgt ervoor dat het weer wat lichter aanvoelt; precies waar we behoefte aan hadden na alle gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Een mooi gezicht trouwens om die kitesurfers daar te zien ‘spelen’ met de wind. Staande op een kleine surfplank laten ze zich voorttrekken door een kite (vlieger) en dat gaat behoorlijk hard!

Al kijkend vroegen we ons af of de soms rakelings langs elkaar heen suizende surfers niet regelmatig met elkaars lijnen in de knoop komen. Maar ik heb begrepen dat wat dat betreft ook in ‘kitesurferland’ strenge regels gelden.

Als je bovenwinds kitesurft, houd je je kite hoog en als je benedenwinds kitesurft, houd je ‘m laag. Zo kunnen de kites elkaar niet raken en is de kans op botsingen en in elkaar komende lijnen uitgesloten’.

Klinkt vast heel logisch maar ik weet zeker dat ik, hangend aan zo’n vlieger, van dat hele boven- en benedenwindse gedoe er een zootje van ga maken! Ik houd het maar gewoon bij kijken.

3 gedachten over “Uitwaaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.