Afgelopen vrijdag hebben we, voor eventjes, afscheid genomen van onze berg en zijn we bepakt en bezakt op pad gegaan. Het uiteindelijke doel was Utrecht maar we hebben de reis ernaartoe wat in stukken gehakt. De eerste stop deden we in de Dordogne waar we de verjaardag van mijn zus hebben gevierd. Ze hadden in de buurt van Bergerac een huisje gehuurd in een compleet gerestaureerd hameau en vonden het gezellig als wij ook van de partij zouden zijn. Daar hoefden we natuurlijk niet lang over na te denken en ach, via de Dordogne naar Nederland kan natuurlijk ook.

Mooie huisjes in een lichtere kleur steen dan bij ons en met de kenmerkende ‘knik’ in het dak.

Altijd leuk om even over de zaterdagse markt te slenteren. Je kunt zien dat de herfst al in aantocht is. Diverse kastanjes en hazelnoten worden alweer aangeboden. En kijk eens, er worden daar nog steeds mondkapjes gedragen in tegenstelling tot hier in Nederland, hebben we vandaag gemerkt.

Kisten vol met kleurige kalebassen en pompoenen liggen hier mooi te wezen. Die pompoenen in de vorm van een paddenstoel zijn bij ons favoriet.

Een van de straten in het centrum is uitbundig versierd met kleurige vlinders. We hebben maar bedacht dat deze speciaal ter ere van de jarige zus daar zijn opgehangen.

Na een gezellig weekend hebben we weer afscheid genomen van elkaar. Zij terug naar de Corrèze en wij richting Nederland.

We hadden niet zoveel zin om via Parijs te rijden, dus waarom dan niet kiezen voor een alternatieve route? Wellicht aangestoken door verhalen van vrienden die een weekje aan zee hebben gebivakkeerd, zijn we ook richting de kust gereden en uiteindelijk in Honfleur neergestreken. Een sfeervol vissersplaatsje dat je in de zomer, in verband met de vele toeristen, liever niet wilt bezoeken maar nu niet te druk maar precies gezellig druk was.

Een leuk hotelletje in het centrum vlakbij het haventje was zo geboekt. Dit is de voorkant van het hotelletje; nog niet echt bijzonder maar………….

als je dan via het toegangshek naar de binnenplaats rijdt, zie je deze wat appartementachtige hotelkamers.

Rondom het haventje liggen diverse restaurantjes die de heerlijkste visgerechten aanbieden. Wat dacht je van een plateau ‘fruits de mer’! We zagen in ons hotel een folder liggen met smakelijke foto’s ervan en dan ben je natuurlijk verkocht. Het is even peuteren geblazen en je moet niet bang zijn om vieze handen te krijgen maar lekker dat het is!

Na de volgende dag voldoende zeelucht te hebben opgesnoven zijn we rustig op ons gemak naar Nederland gereden. Eens kijken of we op de terugweg ook weer een leuke alternatieve route kunnen verzinnen. Maar eerst gaan we hier in Nederland genieten van alles en iedereen!