Mollenvanger

Ooit heb ik wel eens een berichtje geschreven over mijn vader die, trots als hij was op z’n Engelse gazonnetje, een bloedhekel had aan mollen in z’n tuin of beter gezegd, aan die molshopen die z’n mooie gladgeschoren grasveldje in een soort maanlandschap veranderden. Wat zou hij jaloers geweest zijn op de hond van onze bezoekers! Zo klein als zij misschien wel is, hoe groot is haar talent om mollen te vangen. Geduldig zit ze eerst een tijdje naar een en dezelfde plek te staren, eigenlijk nèt zoals mijn vader dat vroeger ook deed, om dan even later met een trotse blik in haar ogen de gevangen mol aan haar baasje te laten zien. Die Indy mag nog even blijven hoor!

16 gedachten over “Mollenvanger

  • Ik heb je moeder wel eens een paar keer gezien maar kan me haar helemaal niet voorstellen als mollenvanger, compleet met schop en al!
   Heb jij trouwens die gave van haar geërfd, Marjon?

   • Dat had je wellicht niet van haar verwacht, maar tjonge , ze deed het met de felheid van een terriër ! Nee ik heb het zelfs nog nooit geprobeerd , softie ben ik 😂

 1. Mijn Mart is een reuze goede mollenvanger. Hij gebruikt daar mollenklemmen voor. Eigenlijk vind ik het maar niets, een beetje zielig en ik maak me ook niet zo druk over een mol meer of minder in de tuin maar dat ligt bij hem toch iets anders. Het is een strijd voor hem, haha.

 2. En óf onze Indy talent heeft om mollen te vangen, ik was bekend met haar vliegens vlugge reacties naar muizen en hagedissen en ook herten, zwijntjes en dassen maar mollen was voor mij én haar helemaal nieuw!
  Onze mix van ruwharige teckel en basset Fauve de Bretagne is een absolute jager en omdat ze ook haar naam eer aan doet,… ze is namelijk OOST-INDISCH doof moet ze tijdens ons zeer aangename verblijf bij Ernest en Annelies wél al die tijd aangelijnd zijn.
  Haar instinct en energie waren de aanleiding los te breken…. hup, de weide wereld in!
  Gelukkig vond ik haar snel maar wel op een plek waar ik het liever niet had, namelijk middenin de prachtige bloemen- een groentetuin van Annelies en Ernest. Ik wist meteen toen ik haar driftig kwispelende staart zag dat ze schade aan de grond, lees prachtige tuin aangericht zou hebben door haar graaf drift. Ik voelde me dus bij voorbaat opgelaten daarover.
  Maar wat bleek, bij onze mededeling aan hen dat Indy een mol gevangen had klonk er een gejuich op. “Wat fijn Indy, wát goed van je, die rakker heeft ons al wat ellende bezorgd, hij had al wortels van allerlei lekkers in de groentetuin aangevreten en woelt de grond om op plekken waar ik het niet wil…!” Bovendien op de plek waar Indy haar spoor had gevolgd kwamen de graafwerkzaamheden extra goed uit, want daar zou dan gestart kunnen worden met een nieuw te stapelen muur zonder dan daarvoor eerst zelf te hoeven spitten!
  Zo krijgt een aanvankelijk beklemmend gevoel toch wel heel snel een zeer positieve wending! Prettiger en blijere gastheer- en vrouw kun je je niet wensen! Ons verblijf hier voelt aan alle kanten aan als een warm bad!
  En Indy …. sorry, die gaat gewoon weer met ons mee met een rugzak vól met avonturen!

  • And did your father succeed?
   In my earlier post about molehills, I got this nice reaction:
   “Reminds me of my father. He also stood waiting with a spade in front of a large molehill. And he waited and waited, while a new molehill developed behind him”.
   I can totally see that picture! 😂

  • Al griezelend en met je ogen dicht, Conny😂
   Weet je trouwens nog die vogel die vastgevlogen zat in de grill van jouw auto? Volgens mij hebben we die ook al griezelend en met een stokje eruit gepeuterd! 😱

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.