Water genoeg

We hebben hier op onze berg een eigen bron waar prima water uitkomt. Het bronwater wordt onder de grond opgeslagen in twee grote met elkaar verbonden tanks. Bij elkaar hebben we dan zo’n zesduizend liter water dat via een pomp naar de hoger gelegen huizen wordt doorgesluisd. Onderweg wordt het nog een keer gefilterd en gaat er een UV lamp doorheen zodat we daarna schoon en lekker drinkwater hebben. Voor alle zekerheid laten we het om de zoveel tijd via de pharmacie controleren. Je haalt daarvoor een speciaal flesje op wat je gevuld en wel weer terugbrengt waarna de pharmacie het door een speciaal laboratorium laat testen. Een paar dagen later kun je de uitslag al ophalen. Prima geregeld zo. Gelukkig hebben we nog nooit trammelant gehad met ons water. Zowel wat betreft de kwaliteit als de kwantiteit ervan. Zelfs in de droogste periode blijft onze bron goed z’n best doen.

Als de twee tanks vol zitten loopt het water via een pijpje de beek in en dàt vinden we nu toch eigenlijk wel een beetje jammer. Dat water uit de overloop van de tanks kunnen we namelijk best gebruiken voor de moestuin.

Eerst dachten we een slang met een pomp aan het overlooppijpje te bevestigen en die uit te rollen naar de moestuin maar dat was teveel rompslomp. We hebben nu, net als zoveel andere moestuinierders, een grote tank gekocht en daar een slang aan bevestigd. Iedere keer als de bron overloopt, vullen we deze tank met dat overtollige water en hebben we dus altijd genoeg om de moestuin te vertroetelen.

De tank staat wat hoger en we hebben nu zelfs genoeg druk daar om de planten water te geven met de tuinslang. Met het warme weer op dit moment, zouden we trouwens bijna zelf onder die slang gaan staan!

Om nog even door te gaan op dat warme weer: het is vandaag 15 augustus, Maria Hemelvaart. Op deze dag vindt de jaarlijkse ‘Triathlon de Lamastre’ plaats. Vorig jaar is die niet doorgegaan in verband met Corona maar dit jaar mocht het weer. Dat zwemmen is natuurlijk wel lekker met dit warme weer maar de andere twee onderdelen van de triathlon, fietsen en hardlopen…………..

We hebben medelijden vandaag met die sportieve krachtpatsers!

2 gedachten over “Water genoeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.