Wat ligt de moestuin toch op een mooi plekje. Daar hebben onze vorige moestuinierders goed oog voor gehad!

Onze komkommers in de kas doen het prima en de meeste zijn nog lekker ook! De komkommerplanten die buiten staan bloeien al, dus daar komt binnenkort ook wel iets moois aan.

Wat dacht je van de pepertjes. Het lijken wel paprika’s op de foto maar het gaat hier echt om pepertjes.

We wachten nu met smart op de tomaten. Er hangen al groene ‘knikkers’ aan maar voordat ze oranje kleuren, moeten we nog even geduld hebben.

Hier groeit een flespompoen. Vanaf het begin zit de vorm er al in.

Die gele courgettes gaan nog harder dan de groene! 

Naast groente vinden we het ook leuk om bloemen in de moestuin te hebben. We hebben dus een paar ‘bloemige’ vakken gecreëerd. Hieronder zie je er eentje. De dahlia’s doen het goed en ook het wilde bloemenzaad is opgekomen. Wel wat lastig om te zien wat nu onkruid is en wat bloem. In eerste instantie laten we gewoon maar alles groeien wat boven de grond uitsteekt. Begint een plantje bloemen te krijgen, dan zie ik beter wat onkruid is en dan kan ik het alsnog wegtrekken. Onkruid dat een leuk bloemetje laat zien, mag trouwens ook lekker blijven staan. 

De Cosmea plantjes, overgeheveld vanaf een andere plek, hebben niets gemerkt van hun verhuizing en doen net alsof ze hier altijd hebben gestaan. Ik zie al wat knoppen verschijnen. Nog even wat zon erop en dan bloeien ze. 

Afgelopen week is wat aan de frisse kant geweest maar vanaf vandaag gaan de temperaturen weer omhoog en wordt er mooi zonnig weer voor deze week voorspeld. Vinden wij heerlijk maar de planten in de moestuin ook!