Oogst van vandaag

En nog meer girolles! Het leuke is dat deze gewoon in ons eigen stuk bos te vinden zijn! Nu zitten we toch al zo lang hier op onze berg maar we hebben die girolles nooit kunnen ontdekken. Waarschijnlijk zijn we altijd in het verkeerde seizoen aan het zoeken geweest. Tot voor kort hadden we geen enkel idee dat die girolles ook in de zomer te vinden zijn. Voortaan toch maar wat beter opletten. Zodra je her en der een verdwaalde auto geparkeerd ziet staan aan de rand van het bos, weet je eigenlijk wel hoe laat het is: er moeten daar ergens paddenstoelen groeien. De Fransen hebben er volgens mij een soort antenne voor!

Vanmorgen is Ernest met z’n mandje in de ene hand en een stok in de andere hand rondom het huis aan het struinen geweest.

Het werkt wat verslavend, want hij was na een flinke tijd pas terug maar……met een mooie hoeveelheid girolles. Hij het plukwerk en ik het schoonmaakwerk. Dat schoonmaken van die girolles is nog wel een pietepeuterig werkje. Zo’n champignonborsteltje is wat te hard en te grof en daar verniel je ze eigenlijk teveel mee. Blazen en vegen is de beste manier, heb ik gemerkt. De volgende keer draaien we de rollen om en wil ik het bos in!

Schoongemaakte girolles en de bijvangst van vandaag: wat wilde framboosjes, heerlijk zoet!

4 gedachten over “Oogst van vandaag

  1. Die Girolles, ik noem ze Cantharellen, worden ook wel aangeboden op lokale marktjes. Heb ze wel eens gekocht op de markt van Cluny. Maar de charme van het zelf plukken is natuurlijk veel leuker.

    • Heb ze ook wel eens hier op de markt zien liggen. Behoorlijk prijzig trouwens!
      Maar het zelf zoeken en met je stok zo her en der bladeren wegvegend en opeens iets geels te zien staan, heeft inderdaad wel wat. Thuiskomen met een gevulde mand is dan natuurlijk extra leuk! Zijn ze bij jullie nu ook volop aan het zoeken en ga jij ook op pad met je mandje?

      • Zal eens gaan kijken, nu de zon weer schijnt en de aarde nog vochtig is zou het zo maar kunnen zijn dat ze te voorschijn komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.