Vlinders

Grrrrr……..wat moet je toch veel geduld hebben om die onrustig fladderende vlinders redelijk op de foto te krijgen!

Rondom de lavendelplanten is het een drukte van belang. De hele dag hoor je gezoem en gebrom en zie je diverse bijen, hommels en vlinders van het ene bloemetje naar het andere bloemetje vliegen, op zoek naar wat lekkers. Met de camera in de aanslag ben ik er heel stilletjes naartoe geslopen. Volgens mij heb ik hier een een koningspage en een citroenvlinder te pakken.

Van vrienden, die afgelopen week bij ons op de berg hebben gelogeerd, hebben we een vlinderkastje gekregen. In de beschrijving staat dat je het op een beschutte plek moet hangen, uit de wind en waar het niet kan inregenen. Vlinders houden van zon en als het een sombere, koude en natte dag is, zoeken ze een schuilplek. Zoals wellicht wel in dit vlinderkastje. Ook kan zo’n kastje wel gebruikt worden om de winter door te komen. Sommige vlindersoorten, waaronder de citroenvlinder, overwinteren niet als rups of pop maar gewoon als vlinder en dat doen ze het liefst op een donker en beschut plekje, bijvoorbeeld ergens in een hoekje op zolder of in een schuurtje maar misschien dus ook wel in dit kastje. We hebben er in ieder geval een mooi plekje voor uitgezocht.

Nu is het natuurlijk afwachten geblazen of de vlinders dit huisje gaan vinden. Het lijkt me trouwens wel een spannend iets voor die vlinders om via die spleten naar binnen te moeten komen. Een kwestie van goed op tijd de vleugels intrekken!

7 gedachten over “Vlinders

 1. Een wat late reactie maar ik lees hier pas net, aangespoord door de blogs van Marthy. Die “Citroenvlinder” is de spannende Cleopatra. Een echt zuidelijke vlinder die bijna nooit open op de foto te krijgen is. En hier staat hij zo maar 2x vliegend op! Schitterend (net als jullie blog 😀)

  • Kijk, dat is nu toch leuk om te horen! Zowel wat je schrijft over die Cleopatra als wat je schrijft over ons blog, hoor! Ik vond het al heel wat dat ik een citroenvlinder te pakken had maar dat het een Cleopatra blijkt te zijn, is nog mooier. Ben gelijk in ‘Google’ gedoken en het blijkt dan om een mannetje te gaan, hè.
   Een soort Cleopetrus ipv Cleopatra dan 😂

   • Ik wist ook niet dat sommige vlinders inderdaad gewoon als vlinder overwinteren, hoor. Het zijn o.a. de citroenvlinder, de dagpauwoog, de gehakkelde aurelia (nooit van gehoord😢) en de kleine vos. Las ik in de bijsluiter van de Vlinderstichting.

  • Heb keurig de handleiding gevolgd: wat dorre bladeren onderin gelegd en wat twijgjes rechtop. Ik zal je waarschuwen als het bewoond is! 👍😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.