Het was natuurlijk de goden verzoeken toen ik gisteren schreef dat de weersverandering voor komende week met minder hoge temperaturen heel welkom zou zijn hier op onze berg! Minder warm prima maar die hoosbuien, harde windstoten en al het onweer dat we gistermiddag en ook nog vannacht over ons heen kregen, dat hoefde voor ons nu ook weer niet echt. Als het trouwens zo hard plenst, dan zijn we maar wat blij dat we hier op een berg zitten. Al dat water stroomt mooi naar beneden.

We hebben nog lekker buiten in het zonnetje kunnen ontbijten maar in de loop van de ochtend zagen we de lucht helemaal betrekken en viel korte tijd later de regen met bakken uit de hemel.

Hoorden we eerst nog maar wat licht gerommel in de verte, al snel kwam het onweer dichterbij. En dan treedt ons protocol in werking! Voordat het echt gaat donderen rennen we altijd naar de knop van ons gevoelige internet en zetten die gauw om. Voor alle zekerheid zetten we ook voldoende water klaar voor het geval de elektriciteit eruit knalt. De pomp die ervoor zorgt dat het water vanuit de bron naar het huis wordt gebracht werkt namelijk op stroom en we willen natuurlijk toch wel een kop koffie blijven drinken, of het toilet kunnen doorspoelen, om maar even wat te noemen. Als het donker wordt, staat de zaklantaarn voor het grijpen en liggen de kaarsen klaar. Tjonge, het is wel weer even wennen na al die droge dagen van afgelopen tijd.

Grijze lucht met hier en daar nog wat dampende lucht die opstijgt vanaf de warme grond.

Het dakraam was wel dicht maar op een of andere manier kwam er op een gegeven moment toch water naar binnen. Gelukkig was dat in de badkamer, waar het geen kwaad kon. Tussen de buien door, is onze ‘klusjesman’ het dak opgegaan en heeft het lek (natuurlijk!) gevonden.