Opgelost

Volgens météo France krijgen we komende week weer wat regenbuitjes. Hoogste tijd om eens op zoek te gaan naar een oplossing voor de vloer in onze ‘geitenschuur’. Bij een flinke regenbui, in combinatie met een zuidwesten wind, zien we namelijk vaak wat water daar op de vloer liggen. We hebben al diverse dingen uitgeprobeerd, zoals het dichtkitten van mogelijke lekranden op en naast de deur en het plaatsen van een strip eronder maar iedere keer zonder succes. Tot Ernest gisteren opeens het licht zag!

Gewapend met een gieter water, heeft hij een flinke bui nagebootst en ‘de regen’ tegen de voordeur laten kletteren, terwijl ik achter de voordeur stond te wachten of en hoe het water naar binnen kwam. En ja hoor, binnen een minuut siepelde er alweer water naar binnen. En de oorzaak? Een foutje van de tegelleggers; wijzelf dus. We hebben ooit zelf de tegelvloer gelegd en naar ons idee ook best wel netjes. We zijn alleen iets te enthousiast geweest en hebben te ver doorgetegeld tot onder de deur, terwijl we vóór de deur al hadden moeten stoppen. Regenwater dat op de deur naar beneden stroomde, kwam dus direct op de tegels terecht en liep zo via de tegelvoegen naar binnen. Werk aan de winkel voor onze ‘klusjesman‘!

Hier zijn de boosdoeners er met de haakse slijper al uitgezaagd. De restanten cement worden met een flinke tik weg gebeiteld.

Een nieuw laagje cement erop, wat uitvullen, schuin af laten lopen en de boel goed uit laten harden.

Opnieuw water tegen de deur aan gegieterd en……….de vloer bleef zowaar droog! Laat de regen nu maar komen!
6 gedachten over “Opgelost

  1. Wie geen fouten maakt doet meestal niets.
    Gelukkig kwamen jullie door wat testjes te doen er snel achter hoe het water binnen kwam.
    Na de klus,probleem opgelost👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.