Wat is het dan toch heerlijk als na een paar regendagen de zon weer volop schijnt! We hebben weer lekker buiten koffie kunnen drinken en op het terras kunnen lunchen.

Vanmorgen hebben we eerst even gewerkt aan onze takkenklus in het dal en vanmiddag zijn we lekker rondom het huis aan het rommelen geweest. Je kunt al goed zien dat die nattigheid van afgelopen tijd zeer welkom was. Heb je dan ook nog een lekker temperatuurtje en volop zonneschijn, dan brult alles de grond uit. Het gras is bijna zover om weer voor de eerste keer gemaaid te worden. De grasmaaiers zijn vandaag alvast nagekeken en waar nodig gesmeerd. De olie is ververst, het oliefilter is vervangen en alle bouten zijn aangedraaid. Kortom, ze zijn er weer klaar voor.

Pas geleden vertelde ik over de nachtvorst die een gemene aanval had gedaan op de blauweregen. Gelukkig stond onze appelboom op dat moment nog niet in bloei. Nu, met het warmere weer staat hij hier te stralen!

De bloesem van de appelboom heeft van die mooie donkerroze knoppen die dan even later in lichtroze bloemen veranderen. Voor de komende tijd wordt er gelukkig geen nachtvorst opgegeven maar ja, dat weer hier op onze berg kan wel eens wat grillig zijn en het is natuurlijk nog geen IJsheiligen…………