Even pas op de plaats

Even een paar dagen geen gesjouw met takken! Sinds gisteren regent het hier en dat vinden we op dit moment heerlijk! Natuurlijk omdat het heel welkom is voor de natuur want die staat onderhand te schreeuwen om water maar ook omdat we dan lekker even niet verder hoeven met onze takkenklus. Nu onze houtboer, monsieur Gomès klaar is met z’n werk hier in het dalletje, ligt er nog een klus klaar voor ons. De bomen zijn dan wel omgezaagd en vorige week afgevoerd maar het hele dal ligt nu nog vol met takken. Gewoon lekker laten liggen, zei onze houtboer, dat vergaat vanzelf wel. Maar ja, wij houden van ‘opgeruimd staat netjes’ dus nadat we genoeg moed hadden verzameld, zijn we aan ons takkenwerk begonnen.

Hieronder zie je, temidden van een hele vracht takken, een klein blauw mannetje staan. Het lijkt eigenlijk wel een beetje alsof Ernest daar bezig is met een spelletje Mikado!

Op de volgende foto kun je zien dat we al flink gesjouwd hebben. De dikke takken die we nog als brandhout voor de kachel kunnen gebruiken hebben we er al tussenuit gesleept en van de overige takken maken we houtrillen of rijen. Ziet er een stuk mooier uit, terwijl deze houtwallen ook prima schuilplekken zijn voor vogels, hagedissen, muizen en noem maar op.

Nu dus even pas op de plaats; onze spieren kunnen wel even wat rust gebruiken. We doen gewoon iedere keer een stukje: het moet natuurlijk niet op werken gaan lijken! Zijn straks de regendagen voorbij, dan stropen we onze mouwen weer op, kijken we even naar elkaar of we goede zin hebben en storten we ons op de volgende hoop takken! Onze vriend en vroegere buurman zou trots op ons werk zijn. Van hem hebben we namelijk dat maken van houtwallen geleerd.

8 gedachten over “Even pas op de plaats

  1. Ja “echte” bosmensen laten het hout natuurlijk lekker liggen. Jullie houtboer weet dat natuurlijk als geen ander. Hier heb ik nog nooit een opgeruimd bos gezien. Dat is toch meer iets voor burger tuintjes 😂.
    Maar voor je spieren is het wel goed natuurlijk💪🏋️‍♂️🏋️

    • Als het middenin het bos was geweest en er waren maar een paar bomen weggehaald, dan hadden we alle takken daar ook tussen laten liggen, hoor. Maar nu dit perceel zo ‘kaalgeplukt’ is, vinden we dat opruimwerk van ons toch ook wel wat hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.