Oordoppen in!

Grommend geronk van een Timberjack bosbouwmachine, het geluid van jankende motorzagen en het gekraak van neervallende bomen, dat zijn de geluiden die we deze week zullen horen. We hebben hier op de berg aardig wat bomen zo her en der verspreid staan. Diverse exemplaren die wat te groot werden naar ons zin, hebben we zelf in de loop der jaren al een kopje kleiner gemaakt maar er zijn er nog genoeg waar we eigenlijk zelf niet meer aan durven te beginnen. Dat hadden we zo’n twintig jaar geleden al moeten doen, toen het nog behapbare boompjes waren.

img_0372In het dal langs het beekje staan van die hele lange dunne bomen. Het gaat hier om essen, snelgroeiende bomen die wel veertig meter hoog kunnen worden! Wij hebben het meest van tijd over onkruidbomen. Nooit aangeplant maar er vanzelf gekomen. Eigenlijk staan ze veel te dicht op elkaar en echt florissant zien ze er niet meer uit: veel dode en afgebroken takken en kale kruinen. Als er geen wind staat, geen probleem maar is die er wèl dan buigen die bomen aardig door en komen de zwiepende takken van die lange Jannen gevaarlijk dicht bij de geitenschuur en het kleine huis. Dat moet natuurlijk een keertje fout gaan. Voordat die bomen straks een noodlanding gaan maken op de daken ervan, hebben we afgelopen jaar met onze vaste houtboer, monsieur Gomès, een bomenrondje gedaan en gevraagd of hij de klus kon klaren. Geen probleem voor hem en zodra hij een gaatje zou hebben en in ieder geval voordat de nu nog kale bomen weer in blad zouden staan, beloofde hij ons te bellen. En afgelopen dinsdag was het zover. Hij had gezellige Paasdagen gehad, al het Paaslekkers was op en hij kon deze week, samen met z’n zoon, wel aan de klus beginnen. Daar gaan de bomen dan! 

img_0373

img_0374

img_0375

img_0376

6 gedachten over “Oordoppen in!

  1. Groot gelijk dat jullie die bomen op laten ruimen. Dat gaat lange tijd goed en dan tijdens een zomerstormpje met nog veel blad aan de bomen gaan er een paar neer, precies waar jullie ze niet hebben wilden.

    • Daar moet je niet aan denken!
      Met een harde wind uit het zuiden, zullen die bomen dan precies op de daken van de geitenschuur en het kleine huis vallen.

    • Wat een leuke en gezellige klus was dat, hè! Wat betreft deze klus: we zijn heel blij dat we het niet zelf hoeven te doen. Zelfs voor het EIK team zou het een maatje te groot geweest zijn. 😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.