Op het randje van de cirkel

Al puzzelend met twee cirkels waarop te zien is waarbinnen een straal van tien kilometer rond je huis je je mag begeven, heb ik precies een plekje gevonden waar we met vrienden kunnen afspreken, die wat zuidelijker van ons wonen. Aan de onderste rand van onze cirkel en de bovenste rand van hun cirkel ligt het dorpje Gluiras en dat is een plek waar zowel zij als wij naartoe mogen in deze periode met de nieuwste Corona maatregelen.

Even gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie uit de meegebrachte thermoskan, een punt taart en een glas witte wijn. Dat ‘even’ moet je trouwens met een flinke korrel zout nemen; pas twee en half uur later stapten we weer in de auto en reden we vervolgens via onze eigen cirkel terug naar huis.

Dat dorpje Gluiras hebben we overigens al eens eerder bezocht, ook samen met deze vrienden. We hebben er destijds een mooie wandeling gemaakt en die dag afgesloten met een heerlijk etentje in het plaatselijke restaurant. Ja, dat zit er nu natuurlijk niet in; de cafés en restaurants zijn nog steeds gesloten. Maar ook zonder die wandeling en zonder dat restaurantje hebben we het vanmiddag hier in het zonnetje weer heel gezellig gehad. En wie weet, als we elkaar de volgende keer weer zien, dan hebben we met z’n allen Corona in de tussentijd misschien wel zo’n flinke klap toegediend dat we weer veel meer mogen!

14 gedachten over “Op het randje van de cirkel

 1. Goed idee voor een gezellig onderonsje. Top! Als de Fransen nu eens even consequent zouden zijn als jullie… Een deel van onze Franse vrienden en kennissen nemen het helaas niet zo nauw met de regels.

  • Wij merken dat hier ook wel.
   Men is Coronamoe aan het worden en zeker de jeugd. We moeten het gewoon nog even volhouden met z’n allen. Dat gezellige onderonsje van ons, binnen alle strenge Coronaregels, helpt dan wel, hoor!

 2. Ik linkte door naar jouw blog via Marthy. Het ziet er gezellig uit en jullie boffen maar met het weer. Hier is het echt winters!

  • Welkom bij mijn ‘schrijverij’ Margriet!
   We hebben precies de juiste dag voor dit gezellig samenzijn gekozen want nu is het hier in de Ardèche ook een stuk frisser. Deze en ook de komende dagen zie je ons daar aan dat tafeltje niet met blote armen in het zonnetje zitten!

 3. Ben het helemaal met je dochter eens, Annelies, dankzij jouw creatieve idee hebben we met zijn vieren een heel gezellige middag gehad. Bedankt!

 4. Wat een leuk idee! Gezellig hoor en dan ook nog heerlijk in de zon! ‘Wie niet sterk is moet slim zijn’! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.