Een nieuw leven voor Fontréal

Gisteren hebben we een ommetje gemaakt, richting het huis met het torentje. Ik heb daar wel eens eerder wat over geschreven; het blijft nog steeds een favoriete plek van ons. Dat ommetje van gisteren was trouwens een soort van ‘pré frietjes wandeling’. Zaterdagavond gaan we ons vaak te buiten aan krokant gebakken frietjes met een zelfgemaakte kroket. Om niet bij iedere calorierijke hap last te krijgen van een soort schuldgevoel, maken we van tevoren een flinke tocht en de dag daarop plakken we er een ‘post frietjes wandeling’ achteraan!

Om nog even terug te komen op ‘ons’ huis met het torentje. We hadden al eerder gehoord dat er grootse plannen waren voor het historische pand. De nieuwe eigenaar wilde er een chambre d’hôtes in gaan beginnen en gîtes gaan verhuren. Lange tijd was het stil op deze plek maar sinds kort wordt er druk gewerkt door diverse aannemers.

De aannemer die ooit bij ons heeft gewerkt, staat er ook bij!

De voorkant van het woonhuis blijft gelukkig onveranderd, zo ook het torentje maar aan de achterkant gaat er veel op de schop. De bijgebouwen die daar staan, worden omgetoverd tot gîtes. Zelfs een zwembad staat in de planning!

Waarschijnlijk gokt de eigenaar erop om net voor de zomer klaar te zijn om dan in de vakantiemaanden al volop gasten te kunnen ontvangen. Nieuwsgierig als we zijn, zullen we komende tijd vast nog wel eens vaker dit rondje doen. Ook al gaat het geheel er anders uitzien en krijgt het een heel andere bestemming, het blijft natuurlijk nog steeds wel een beetje ‘ons’ huis met het torentje!

Hieronder een foto (van internet) hoe het hele gebeuren er straks uit gaat zien. Vijf gîtes en een chambre d’hotes.

8 gedachten over “Een nieuw leven voor Fontréal

 1. Lijkt me een heerlijke plek voor vakantie. Hopelijk zijn de C- maatregelen straks wat versoepeld zodat het gewoon open kan.

  • Dat hoop ik ook echt voor de eigenaar: als je ziet wat er eerst voor geld in gaat zitten om het allemaal te realiseren! Ik zou er slapeloze nachten van krijgen!

 2. Wat een mooie gebouwen en dan dat torentje er nog bij, geweldig. Fijn dat het bewaard blijft worden en een mooie bestemming krijgt. De foto van internet geeft een goede indruk hoe het gaat worden.

  • Het blijft een mooi pand, hè.
   In gedachten zie ik me daar al als kasteelvrouwe rondwaren!
   Of ons boven in het torentje uit het raam hangen! 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.