Gisteren hebben we een ommetje gemaakt, richting het huis met het torentje. Ik heb daar wel eens eerder wat over geschreven; het blijft nog steeds een favoriete plek van ons. Dat ommetje van gisteren was trouwens een soort van ‘pré frietjes wandeling’. Zaterdagavond gaan we ons vaak te buiten aan krokant gebakken frietjes met een zelfgemaakte kroket. Om niet bij iedere calorierijke hap last te krijgen van een soort schuldgevoel, maken we van tevoren een flinke tocht en de dag daarop plakken we er een ‘post frietjes wandeling’ achteraan!

Om nog even terug te komen op ‘ons’ huis met het torentje. We hadden al eerder gehoord dat er grootse plannen waren voor het historische pand. De nieuwe eigenaar wilde er een chambre d’hôtes in gaan beginnen en gîtes gaan verhuren. Lange tijd was het stil op deze plek maar sinds kort wordt er druk gewerkt door diverse aannemers.

De aannemer die ooit bij ons heeft gewerkt, staat er ook bij!

De voorkant van het woonhuis blijft gelukkig onveranderd, zo ook het torentje maar aan de achterkant gaat er veel op de schop. De bijgebouwen die daar staan, worden omgetoverd tot gîtes. Zelfs een zwembad staat in de planning!

Waarschijnlijk gokt de eigenaar erop om net voor de zomer klaar te zijn om dan in de vakantiemaanden al volop gasten te kunnen ontvangen. Nieuwsgierig als we zijn, zullen we komende tijd vast nog wel eens vaker dit rondje doen. Ook al gaat het geheel er anders uitzien en krijgt het een heel andere bestemming, het blijft natuurlijk nog steeds wel een beetje ‘ons’ huis met het torentje!

Hieronder een foto (van internet) hoe het hele gebeuren er straks uit gaat zien. Vijf gîtes en een chambre d’hotes.