Bibliotroc

Dat deze boekenkastjes of misschien beter gezegd bibliotheekkastjes populair zijn is overduidelijk, je komt ze overal tegen. Ik heb me laten vertellen dat er zelfs al eentje op de Zuidpool gesignaleerd is. Het principe is simpel: iedere verwoede lezer is welkom om bij zo’n boekenkastje een ​​boek op te halen, te lezen, terug te brengen of een ander ervoor in de plaats terug te zetten. Het is gratis, vrijblijvend, zonder registratie en het is een duurzame manier om gekochte boeken een tweede leven te geven! Tevens is het een uitkomst voor alle kleine dorpjes die geen bibliotheek hebben en waar ook de bibliotheekbus wegbezuinigd is. Hier in Saint Basil, een buurdorp van ons eigen dorp, staat sinds kort dit boekenkastje. De plaatselijke vereniging ‘Nature et Loisirs’ heeft zich hiervoor ingezet. Enkele handige doe-het-zelvers van deze club hebben het kastje in elkaar gezet, waarna het met behulp van een tweetal gemeenteambtenaren stevig verankerd aan de ingang van het dorp is geplaatst. Zoals je wel vaker tegenkomt in de kleine dorpen, is ook voor deze gebeurtenis Monsieur le Maire opgetrommeld om het boekenkastje plechtig te onthullen.

Bovenstaande foto komt uit het wekelijkse lokale ‘sufferdje’ en is gemaakt tijdens de inhuldiging van ‘le bibliotroc’. Het is overduidelijk een feestelijke bedoening geweest want ik zie nog wat flessen bubbels staan. Geen probleem; gewoon even het mondkapje naar beneden en een flinke teug nemen! Iedereen houdt keurig afstand maar oei, ik zie wel twee vrouwen ertussen staan zonder mondkapje!

3 gedachten over “Bibliotroc

  1. Het is degelijk aangepakt want het eerste wat me opviel was het betonnen plaatje waar de poten op staan. Het tweede waren de flessen bubbels, zo heerlijk Frans, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.