Puzzelgeduld

Nu trap ik misschien wel heel wat mensen op de tenen als ik dit zeg en bied ik dus maar gelijk m’n excuses hiervoor aan, maar legpuzzels maken heeft voor mij altijd een wat oubollige klank. Heb je helemaal niets anders meer te doen, dan kun je altijd nog gaan puzzelen. In het afgelopen jaar hebben we wat puzzels opgestuurd gekregen van familieleden. Waarschijnlijk uit medelijden omdat we hier een paar keer ‘vast’ zaten op onze berg en men het idee had dat we ons nu helemaal te pletter zouden gaan vervelen. De puzzels lagen wekenlang te verstoffen in de kast maar nu met zoonlief op bezoek, zijn ze weer tevoorschijn gehaald. Onze eigenlijk wel wat ongeduldige zoon vindt het namelijk leuk om ze te maken. Ik kijk vol bewondering toe hoe hij geduldig en wat in zichzelf mompelend, stukje voor stukje bij elkaar zoekt en er uiteindelijk een fraai geheel van maakt. Een enkele keer laat ik me van mijn goede kant zien en zoek dan de hoekjes en de zijkantjes op maar daarna is mijn puzzelgeduld eigenlijk wel weer op. Ik merk ook dat ik wat minder precies ben en regelmatig een stukje aan een ander stukje leg dat volgens mij wel aan elkaar hoort maar dat weer hoofdschuddend uit elkaar getrokken wordt door zoonlief. Of ik ooit een innige band met puzzels zal krijgen…………….ik betwijfel het!

Op onderstaande foto lijkt het net alsof ik fanatiek mee puzzel maar dat is alleen voor de foto!

11 gedachten over “Puzzelgeduld

    • Daar schijn je van die speciale oprolmappen voor te hebben, heb ik gehoord.
      Maar wat dacht je hiervan: denk je je puzzel af te maken en mis je het laatste stukje! Dat is pas frustrerend. Je kunt je dan vast wel mijn lichtelijk verhitte reactie daarop voorstellen!😤

    • Voor mij ook liever een boek, hoor! Maar je weet het maar nooit…….mocht er weer een flink confinement komen, dan ga ik dat gepuzzel misschien wel leuk vinden! Nu geniet ik meer van hoe Tim bezig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.