Lange traditie

Vandaag op Oudjaarsdag bakken we weer onze jaarlijkse oliebollen. Dit is een traditie die al heel lang terug gaat voor deze twee onderstaande bakkers. Onze buurvriend Herman en ik zijn in een grijs verleden collega’s van elkaar geweest. We werkten toen bij de bedrijfsgeneeskundige dienst van de Spoorwegen op een wat afgelegen locatie in Utrecht, vlak langs het spoor naar Amsterdam en heel ver weg van het hoofdkantoor. Die afgelegen plek gaf ons destijds genoeg vrijheid om op de laatste dag van het jaar de hele onderzoeks- en behandelkamer om te bouwen tot oliebollenbakkerij. Diverse collega’s van andere locaties en zelfs van het hoofdkantoor, kwamen die dag dan even buurten en een oliebolletje mee happen.

Ach, die goeie ouwe tijd! Nu bakken we de bollen hier op de berg, meestal in de cave onder het huis. Weliswaar een heel andere plek dan daar in Utrecht maar de oliebollen zijn nog steeds even lekker!

Onze Tim, die gezellig bij ons op de berg Oud en Nieuw viert, is hier een oliebol aan het proberen. Volgens mij is die goedgekeurd!

5 gedachten over “Lange traditie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.