Benen strekken

Vanmorgen lag er nog net genoeg sneeuw om te kunnen spreken van een winters landschap en werden we ook nog getrakteerd op wat zonnestralen. Hoogste tijd dus om lekker even naar buiten te gaan en de benen te strekken.

Heel wat geiten lopen hier rondom deze stal. Als je probeert om er voorbij te lopen zonder hen even wat aandacht te geven, word je getrakteerd op flink wat ‘protestgemekker’.

Iets verderop staan deze drie ezeltjes. In de zomer mooi slank ogend maar nu in de winter, gehuld in hun dikke bontjas, zien ze er heel wat steviger uit. Op een of andere manier hebben ezels altijd wel een hoog aaibaarheidsgehalte. De eigenaar die vaak met de ezels een rondje in de omgeving maakt, is het daar helemaal mee eens en zegt ook dat we hen best kunnen aaien. Maar we kennen ook verhalen van agressieve ezels die er niet voor terugdeinzen om hun tanden te zetten in een mals stuk mensenvlees, dus we laten de ezeltjes daar maar gewoon lekker rustig staan.

Weer een stukje verder, lopen we onder bomen door waar flinke bossen mistletoe in hangen.

Ik ben bang dat dit Corona jaar een slecht jaar is geweest voor de mistletoe. Volgens een eeuwenoude traditie brengt het geluk als je onder zo’n bos mistletoe iemand kust maar ik vermoed dat dit in de huidige anderhalve meter samenleving met al z’n beperkingen nu vast niet zo vaak zal gebeuren. Nou ja, misschien met een spatscherm ertussen!

Een mooi blokje om en op tijd terug in huis om de hongerige houtkachel weer van een extra blok hout te voorzien.

4 gedachten over “Benen strekken

  1. Het weer kan hier ook echt wel grijs zijn, hoor. Als je hier vandaag even om het hoekje had kunnen kijken, dan zou je geen enkel blauw wolkje hebben gezien maar alleen maar grijze laaghangende bewolking. Net alsof de boel hier op slot zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.